ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Συγκέντρωση Αριστερών Οργανώσεων Στο Σύνταγμα : Να Μην Υπάρξει Νεκρός Απεργός Πείνας!

Να μην αφήσουμε να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας!
Με αυτό το βασικό σύνθημα πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση οργανώσεων της αντικαπιταλιστικής και αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς στο Σύνταγμα το Σάββατο το μεσημέρι, σε μια έμπρακτη κινητοποίηση με την απαίτηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος, μπροστά στην έξοδο του σταθμού του μετρό, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Το κοινό πανό των οργανώσεων που διοργάνωναν τη συγκέντρωση έγραφε: «Να μην υπάρξει απεργός πείνας – Να μεταχθεί ο Δ. Κουφοντίνας στις φυλακές Κορυδαλλού – Σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα – Οργανώσεις-Συλλογικότητες». Υπήρχαν πανό επίσης του ΚΚΕ(μ-λ), της ΟΚΔΕ και των Αναμέτρηση-ΑΡΑΝ-ΔΕΑ-Συνάντηση.

Στην περιοχή βρίσκονταν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν περικυκλώσει τη συγκέντρωση από κάποια απόσταση, χωρίς να επέμβουν.
 
 
Οι διαδηλωτές παρέμειναν για ώρα στην πλατεία, φώναξαν συνθήματα και διατράνωσαν τη θέλησή τους να κλιμακώσουν τις παρεμβάσεις έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του Δ. Κουφοντίνα και σε καμία περίπτωση να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας.

Στη συγκέντρωση καλούσαν οι εξής οργανώσεις: Αναμέτρηση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΔΕΑ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ (μ-λ), Κόκκινο Νήμα, Κρίση και Κριτική, Λαϊκή Ενότητα, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά.

 
Πηγή : Πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου