ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Κίνα : Οργή Των Εργαζομένων Στο Μεγαλύτερο Εργοστάσιο Παραγωγής iPhone

Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone στην Κίνα, που ανήκει στη Foxconn της Ταϊβάν, εξωτερικό προμηθευτή της Apple.Bίντεο και φωτογραφίες στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Weibo και Twitter φανερώνουν την έκταση των επεισοδίων.

Τα πλάνα δείχνουν πλήθος εργαζόμενων να διαδηλώνει σε δρόμο και ορισμένους από αυτούς να έρχονται αντιμέτωποι με ανθρώπους της ασφάλειας που φορούν ολόσωμες λευκές προστατευτικές στολές και άλλους αστυνομικούς με εξαρτύσεις μονάδων αντιμετώπισης ταραχών.

Η εγκατάσταση της Foxconn βρίσκεται στην Τζέγκτζου, στην επαρχία Χενάν (κεντρικά).

Σε ορισμένα από τα βίντεο, εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μεταχείριση που αντιμετωπίζουν: για τις εργασιακές συνθήκες, για το κακής ποιότητας φαγητό που τους παρέχεται, ή ακόμη για το ότι δεν πληρώθηκαν μπόνους που τους είχαν υποσχεθεί.

Στο τεράστιο εργοστάσιο απασχολούνται περίπου 200.000 εργαζόμενοι.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην εγκατάσταση εφαρμόζεται το λεγόμενο σύστημα του «κλειστού κυκλώματος», με άλλα λόγια οι εργάτες ζουν απομονωμένοι, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στη Τζέγκτζου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου