ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

30 ΝΟΕΜΒΡΗ 1943 : Ενα Τεράστιο Έγκλημα Ταγματασφαλιτών Σε Βάρος Αναπήρων Ηρώων.

 ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ


 
Της Τ. Γ - Πηγή : tsak-giorgis


30 ΝΟΕΜΒΡΗ 1943. Το πρώτο μεγάλο μπλόκο των Ταγμάτων Ασφαλείας , εναντίον των ανάπηρων Ηρώων του Αλβανικού Μετώπου. Μια κατάμαυρη σελίδα της ιστορίας μας, άγνωστη σε μεγάλο μέρος του λαού μας.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ, στην προσπάθεια της να φωτίσει πτυχές του παρελθόντος, ορμώμενη από την πίστη πως ''γνωρίζοντας το παρελθόν, κατανοούμε την πραγματικότητα του σήμερα, κοιτάμε με γνώση το αύριο'', ανάρτησε κείμενο σε κεντρικό σημείο της Μυτιλήνης, όπου αναγράφονται εν συντομία τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τα ξημερώματα της 30ης Νοέμβρη 1943.

Τότε που έγινε το πρώτο μεγάλο πογκρόμ των Γερμανοτσολιάδων, ενάντια στους ανάπηρους ήρωες, που αντιστάθηκαν με σθένος στον κατακτητή, όχι μόνο στο Αλβανικό Μέτωπο, αλλά αγωνιζόταν στην πρώτη γραμμή σ΄ όλες τις μεγάλες αντικατοχικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα, ενώ νοσηλευόταν κάτω από άθλιες συνθήκες σε νοσοκομεία της Αθήνας.


Για τούτο μπήκαν στο στόχαστρο της δωσιλογικής κυβέρνησης του Ράλλη, που με την συνδρομή των Ταγματασφαλιτών συντελεί ένα τεράστιο έγκλημα εναντίον τους. Εισβάλλουν σε 19 νοσοκομεία της Αθήνας και με ανείπωτη βαρβαρότητα συλλαμβάνουν 1500 ανάπηρους και τους οδηγούν στα στρατόπεδα, Χατζηκώστα και Χαιδαρίου. Πολλοί πεθαίνουν κατά την μεταφορά τους ή στις φυλακές από αιμορραγία των τραυμάτων τους. 283 εκτελούνται.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου