ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Μαζική Η Πορεία Για Το Πολυτεχνείο

Με την μαζική πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία κορυφώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης οι τριήμερες εκδηλώσεις για τα 49 χρόνια από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπου το Tvxs.gr μετέδωσε live όλες τις εξελίξεις, την ώρα που σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη και μικρής έκτασης στην Πάτρα.

Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία», διάφοροι φορείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ 25, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήθος ξεπέρασε τις 40 χιλιάδες, σε μια από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων χρόνων. Του συλλαλητηρίου προπορευόταν ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 κρατώντας πανό με σύνθημα «Αντίσταση για πάντα στο φασισμό».

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το «μπλοκ» της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, η οποία ολοκληρώθηκε μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου