ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Απόφαση ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 22/12/2022

 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 


  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ 5η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ   ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ»
  • ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΝΆΜΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ, ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ.

 

1.Σε συνεδρίασή της η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συζήτησε για τις πολιτικές εξελίξεις, την πορεία για την 5η Συνδιάσκεψη και τις πολιτικές πρωτοβουλίες της  το επόμενο διάστημα.

Κοινή ήταν η πεποίθηση ότι αυτό που σφραγίζει τις εξελίξεις είναι η άνοδος της παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα. Η απεργία της 09.11, η μεγαλειώδης πορεία του Πολυτεχνείου και το ανεβασμένο πολιτικό του περιεχόμενο, και οι αντιστάσεις που δυναμώνουν σε κάθε μέτωπο που ανοίγει η κυβέρνηση (απολύσεις, πλειστηριασμοί, συμβάσεις κλπ) το αποδεικνύουν.

Στο έδραφος αυτό δυναμώνουν και οι πολιτικές αναζητήσεις και προβληματισμοί σε ευρύτερα τμήματα των εργαζόμενων και της μαχόμενης νεολαίας, για την πολιτική απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης και του συστήματος, για τις προυποθέσεις που απαιτούνται για να ανοίξουν δρόμοι αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Η πετυχημένη εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Πολυτεχνείο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις αυτή την περίοδο είναι έναςσημαντικός δείκτης αυτών των αναζητήσεων.

2.Σε αυτές τις συνθήκες η 5η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έρχεται να παίξει ένα σημαντικό ρόλο. Στόχος της Συνδιάσκεψης είναι το άνοιγμα μιας πλατιάς συζήτησης στον κόσμο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ευρύτερα τον μαχόμενο κόσμο του κινήματος και της αριστεράς, που θα συμβάλει στην πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ και τη συγκρότηση μαχητικής αριστερής, εργατικής και λαϊκής αντιπολίτευσης σε όποια κυβέρνηση προκύψει αύριο. Από τις θέσεις ενός σύγχρονου αντικαπιταλιστικού προγράμματος, χωρίς ταλαντεύσεις προς την ρεφορμιστική αριστερά, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των λαικών στρωμάτων μέσα σε συνθήκες πολύπλευρης κρίσης και επίθεσης του κεφαλαίου, σε ρήξη με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές του συστήματος, με επαναστατική πολιτική κατεύθυνση και προοπτική.

Η διαδικασία προς της 5η Συνδιάσκεψη επιδιώκουμε να είναι μια πλούσια, ενωτική διαδικασία, ανασυγκρότησης του δυναμικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πλατιάς απεύθυνσης στους εργαζόμενους και την νεολαία, ανοιχτού καλέσματος σε δυνάμεις και αγωνιστές για την ανασυγκρότηση συνολικά της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, την συσπείρωση δυνάμεων και την ενωτική παρέμβαση στις μάχες της περιόδου και τις επερχόμενες εκλογές με βάση την πρόταση που διαμόρφωσε του Πανελλαδικό Συντονιστικό του Ιούλη και θα αναπτυχθεί παραπέρα στις Θέσεις της Συνδιάσκεψης.

Η Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 21-22/01/2023 στην Αθήνα.

3.Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο για την έγκριση των Θέσεων, και γενικά τον καθορισμό της πορείας μέχρι την Συνδιάσκεψη θα γίνει στις 04.12 στην Αθήνα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πάρει πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα για την πλατιά συζήτηση των θέσεων της με δυνάμεις και αγωνιστές. Για την Αθήνα προγραμματίζεται σχετική εκδήλωση στις 07/12.

4.Το αμέσως επόμενο διάστημα δεν θα είναι μια περίοδος ήρεμων κοινοβουλευτικών εξελίξεων, αλλά μια περίοδος μεγάλων μαχών, με πρώτη την μάχη του αντιλαϊκού προϋπολογισμού. Το εργατικό λαϊκό κίνημα χρειάζεται να αξιοποιήσει την επιταχυνόμενη φθορά της κυβέρνησης της ΝΔ, να εντείνει τους αγώνες για την ανατροπή της «από κάτω και αριστερά», ενάντια στην συναίνεση, την κοινοβουλευτική αναμονή και τις αυταπάτες για τον ρόλο  μιας «δημοκρατικής κυβέρνησης». Σε αυτή την κατεύθυνση οι μαχόμενες δυνάμεις πρέπει να παλέψουν για νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία το αμέσως επόμενο διάστημα.

5. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρά τις αδυναμίες της στάθηκε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Έδωσε την μάχη να ανατραπεί στην πράξη η επίθεση όταν η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία  επιδίωξε να ισοπεδώσει το κίνημα, στην υπεράσπιση του δικαιώματος στην διαδήλωση, την μάχη ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, τον διαρκή αγώνα για την κατάργηση στην πράξη του απεργοκτόνου Νόμου Χατζηδάκη και την υπεράσπιση της ύπαρξης και της αυτοτέλειας των σωματείων,  στους αγώνες στην εκπαίδευση και την υγεία, στην μάχη υπέρ των προσφύγων και μεταναστών,  για να κλειστούν φυλακή οι φασίστες της ΧΑ, ενάντια στον σεξισμό και την καταπίεση, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος.

Βαδίζει σήμερα προς την 5η Συνδιάσκεψημε αισιοδοξία και επίγωση των δυσκολιων της, παλεύοντας για την επόμενη μέρα του κινήματος και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, για μια πλατιά συσπείρωση δυνάμεων για την ανατρεπτική αριστερά που απαιτεί η εποχή μας.

22.11.2022

ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου