ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Πολυτεχνείο / Μπαράζ Προσαγωγών Από «Προληπτικούς» Ελέγχους

Τουλάχιστον 17 οι προσαγωγές - Αστυνομικοί σταματούν για έλεγχο τον κόσμο που κυκλοφορεί στους δρόμους των Εξαρχείων και ανοίγουν τσάντες

«Προληπτική» καταστολή εφαρμόζει η ΕΛΑΣ, λίγη ώρα πριν τη μεγάλη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε 17 προσαγωγές, κυρίως από την πλατεία Εξαρχείων. Αστυνομικοί σταματούν για έλεγχο τον κόσμο που κυκλοφορεί στους δρόμους των Εξαρχείων και ανοίγουν τσάντες.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να μετατρέψει σε «φρούριο» το κέντρο της Αθήνας εφαρμόζοντας δρακόντεια μέτρα, ενόψει της πρώτης πορείας χωρίς το καθεστώς επιβολής απαγορεύσεων με πρόσχημα την πανδημία, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν χιλιάδες διαδηλωτές, που συνεχίζουν να εμπνέονται και να κινητοποιούνται από τα μηνύματα του Πολυτεχνείου επίκαιρα σήμερα περισσότερο από ποτέ για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία».

Η ΕΛΑΣ έχει επιστρατεύσει περισσότερους από 5.500 αστυνομικούς, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στη φύλαξη πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, πρεσβειών και κυβερνητικών κτιρίων. 

Παράλληλα, αστυνομικοί με πολιτικά βρίσκονται σε καίρια σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, ενώ πραγματοποιούνται προληπτικοί έλεγχοι. 

Από αέρος, drones και ελικόπτερο θα δίνουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ, ενώ θα παρακολουθούνται και ταράτσες πολυκατοικιών, ειδικά στην περιοχή των Εξαρχείων.

Τέλος, δεν θα λείψουν και τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ, οι «αύρες» που θα βρίσκονται τόσο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.
 
Πηγή : Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου