ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

ΟΚΔΕ - Σπάρτακος : Να Μην Περάσει Το Νομοσχέδιο Διάλυσης Της Δημόσιας Περίθαλψης!

ΟΚΔΕ - Σπάρτακος 

 


 

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις για την υπεράσπιση της δημόσιας περίθαλψης και στο πάνδημο συλλαλητήριο της 1/12 στις 13.00 στο Σύνταγμα!

 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει αποφασισμένη να επιβάλει το νεοφιλελεύθερο, αντεργατικό της πρόγραμμα. Σειρά στην επίθεση παίρνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η δυνατότητα της εργατικής τάξης να έχει πρόσβαση σε δημόσια, καθολική και δωρεάν περίθαλψη. Στις 23/11 κατατέθηκε στη Βουλή για «διαβούλευση» το σχέδιο νόμου για την Υγεία, το οποίο προτείνει την πλήρη αναδιοργάνωση της λειτουργίας του συστήματος υγείας και το ουσιαστικό ξήλωμα του δημόσιου χαρακτήρα του. 

Οι αλλαγές που προτείνονται φέρνουν ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους της λειτουργίας του ΕΣΥ, με τον εκβιασμό να γίνεται ιδιαίτερα ξεκάθαρος στο ζήτημα των χειρουργείων. Εκβιάζονται έτσι όσοι συνάνθρωποί μας έχουν ή θα έχουν στο μέλλον ανάγκη μιας προγραμματισμένης χειρουργικής επέμβασης (όπως οι καρκινοπαθείς) να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να χειρουργηθούν, ειδάλλως θα πρέπει να περιμένουν μήνες σε λίστες αναμονής με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και για τα εξωτερικά ιατρεία, στα οποία απευθύνεται μεγάλο τμήμα του πληθυσμού για παρακολούθηση των προβλημάτων υγείας του. Οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας λαμβάνουν μηδαμινές αυξήσεις (ή και μειώσεις σε κάποιες περιπτώσεις) και καλούνται να εργάζονται και ιδιωτικά αν θέλουν, ώστε να συμπληρώνουν το εισόδημά τους! Θεσμοθετείται μάλιστα η κάλυψη των κενών του συστήματος υγείας με επικουρικό προσωπικό και ανειδίκευτους ιατρούς (πριν την επίσημη έναρξη της εκπαίδευσής τους σε ειδικότητες) και η παγίωση ενός καθεστώτος πολυδιάσπασης των εργασιακών ρυθμών των υγειονομικών και πλήρους επισφάλειας. Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ επιχειρείται να μετατραπούν σε σταθμούς πρώτων βοηθειών και προθάλαμο του ιδιωτικού τομέα για τους έχοντες την οικονομική δυνατότητα, ενώ η πλειοψηφία θα συνεχίσει να λαμβάνει κακής ποιότητας παροχές υγείας, συχνά ανακουφιστικές αντί για θεραπευτικές, με την υποστελέχωση του συστήματος και την εξάντληση του προσωπικού να είναι ο κανόνας.

Το σχέδιο νόμου για το ΕΣΥ αποτελεί μια πραγματική απειλή για μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Η κυβέρνηση επιδιώκει να κάνει ολοένα και πιο δύσκολη τη ζωή των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία, οδηγώντας στην πλήρη απαξίωσή τους, προς όφελος των ιδιωτικών ομίλων που κερδοφορούν αδρά πάνω στην αποσάρθρωσή του τα τελευταία χρόνια. Μόνοι κερδισμένοι είναι οι επιχειρηματίες της Υγείας, που κερδοσκοπούν πάνω στον ανθρώπινο πόνο και οι εκπρόσωποι του καθηγητικού και διευθυντικού κατεστημένου, που αντιμετωπίζουν διαχρονικά τα δημόσια νοσοκομεία σαν τσιφλίκια τους. Αυτοί είναι και οι μόνοι σύμμαχοι της κυβέρνησης. Είναι ζωτικής σημασίας για το εργατικό κίνημα να μην περάσει η αντιδραστική αυτή τομή! 

Παλεύουμε για δημόσιο, δωρεάν, υψηλής ποιότητας σύστημα υγείας, ανοιχτό σε όλους/ες, ντόπιους/ες και μετανάστες/ριες. Το δικαίωμα στην υγεία και την περίθαλψη δεν είναι διαπραγματεύσιμο! Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΟΕΝΓΕ και καλούμε το εργατικό κίνημα, τα σωματεία, τις ομοσπονδίες και κάθε συλλογικότητα της εργατικής τάξης να βρεθεί στον δρόμο με απεργία τις επόμενες ημέρες για να μπλοκάρει το νομοσχέδιο Γκάγκα-Πλεύρη! 

-Να μην περάσει το αντιδραστικό σχέδιο νόμου για την υγεία!

-Μαζικές προσλήψεις σε όλες τις βαθμίδες της περίθαλψης! Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών! Όχι στις πολλαπλές ταχύτητες εργαζομένων, όχι στην επισφάλεια!

-Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και γενναίες αυξήσεις για τους υγειονομικούς!

-Όχι άλλα κέρδη για τους κερδοσκόπους της ιδιωτικής υγείας, όχι άλλα προνόμια για το καθηγητικό και διευθυντικό κατεστημένο!

-Όχι στις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα που προωθεί τόσο η σημερινή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις!

-Κάτω η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας!

-Δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όλους και όλες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου