ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Διαβάστε Το ΠΡΙΝ Που Κυκλοφορεί Το Διήμερο 19-20 Νοεμβρίου

 



Με πολύ μεγάλες διαδηλώσεις, τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, που φέτος μόνο τυπικές δεν ήταν. Ειδικά η πορεία στην Αθήνα ήταν τεράστια, με δεκάδες χιλιάδες κόσμου να διαδηλώνει στη βουλή και την αμερικάνικη πρεσβεία, στέλνοντας σαφή αντικυβερνητικά, αντισυστημικά και αντιπολεμικά-αντιιμπεριαλιστικά μηνύματα. Ισχυρή ήταν η παρουσία της μαχόμενης και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, με μαζικά μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ. Για δεύτερη φορά μετά την απεργία της 9ης Νοέμβρη, το μαζικό κίνημα δημιουργεί σοβαρό πολιτικό γεγονός.

Υπάρχουν προϋποθέσεις να περάσει η πρωτοβουλία των κινήσεων στο κίνημα και να τεθούν πολιτικοί στόχοι ανατροπής της κυβέρνησης της ΝΔ και της επίθεσης κεφαλαίου-ΕΕ-ΝΑΤΟ, που δεν θα περιορίζονται σε μια μίζερη κυβερνητική «αλλαγή φρουράς» εντός του ίδιου πολιτικού πλαισίου. Απαιτείται κλιμάκωση του αγώνα, με πολύμορφες πρωτοβουλίες και νέο απεργιακό σταθμό, κόντρα στη γραμμή εκλογικής αναμονής του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και μια ισχυρή αντικαπιταλιστική Αριστερά, πηγή έμπνευσης, με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ξεδιπλώνει παρεμβάσεις το επόμενο διιάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου