ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Νέο Ρεσιτάλ Αυταρχισμού Με Σχεδόν 80 Συλλήψεις Στα Προσφυγικά Της Αλεξάνδρας

 

 Σε νέα επίδειξη αυταρχισμού και αυθαιρεσίας επιδόθηκε την Τρίτη η αστυνομία που προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Απ' την δεύτερη έφοδο μέσα στην ίδια ημέρα εικόνες ντροπής είδαν το φως της δημοσιότητας με ανθρώπους γονατισμένους και δεμένους πισθάγκωνα, ενώ τραμπούκιζαν όσους επιχείρησαν να καταγράψουν το νέο ρεσιτάλ αυταρχισμού.

Αργά το βράδυ της Τρίτης η ΕΛ.ΑΣ. έκανε γνωστό πως προχώρησε σε 78 συλλήψεις ατόμων στους οποίους αποδίδει πλήθος κατηγοριών, καθώς σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, πρόκλησης σωματικής βλάβης από κοινού, πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και σε απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ακόμα ότι τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί κατά την επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου, από αντικείμενα που, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, πέταξαν προς το μέρος τους άτομα που είχαν ανέβει στην ταράτσα μετά την πρωινή σύλληψη προσώπου που φέρεται να εμπλέκεται στην εμπρηστική επίθεση στο συγκρότημα της Real News. Απ' τους τραυματίες οι δύο είναι σοβαρά, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ και μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Νίκος Πηλός, τον οποίο δεν δίστασε να προσάγει η αστυνομία παρότι δήλωσε την ιδιότητά του και βρισκόταν στο σημείο για την καταγραφή των γεγονότων. Μέχρι αργά το βράδυ έξω απ' τη ΓΑΔΑ παρέμεναν αρκετοί αλληλέγγυοι.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν νωρίτερα στην «Εφ.Συν» ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται και μία έγκυος τριών μηνών η οποία ζητά ιατρική βοήθεια με τους αστυνομικούς να της την αρνούνται.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν πολύ ισχυρή στην ευρύτερη περιοχή από το πρωί. Όπως κατήγγειλε μέσω ανάρτησής της στο Facebook, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», Κατερίνα Πατρικίου, από νωρίς το πρωί οι δρόμοι γύρω από το αντικαρκινικό νοσοκομείο είχαν αποκλειστεί καθώς η αστυνομία απαγόρευε τη διέλευση των οχημάτων σε όλους. Μάλιστα σημειώνει ότι ανάμεσα στα δύο νοσοκομεία, Άγιο Σάββα και Ελπίς, οι αστυνομικοί έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ κάποια στιγμή ενημέρωναν κιόλας ότι θα πέσουν χημικά ώστε να κλείσουν τα παράθυρα των νοσοκομείων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου