ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Απεργούμε 1/12 : Πλεύρη - Γκάγκα Κάτω Τα Χέρια Από Τα Νοσοκομεία /// ΣΕΚ


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 12 ΜΕΣ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση της φτώχειας και των σκανδάλων έστειλε στη Βουλή νομοσχέδιο που διαλύει το ΕΣΥ. Αντί για αυξήσεις στο μισθό στους “ήρωες της Υγειας”, η κυβέρνηση λέει στους γιατρούς να δουλεύουν πάνω από 100 ώρες την εβδομάδα και να τα παίρνουν από τους ασθενείς αν θέλουν να αυξήσουν το μισθό τους.

Οι περικοπές στα κονδύλια για την Υγεία που προβλέπει ο προϋπολογισμός του Μητσοτάκη σημαίνουν ότι και στη νέα χρονιά οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό θα συνεχιστούν.

Είναι έγκλημα, την ώρα που η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη για ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων Υγείας παγκόσμια, η κυβέρνηση να επεκτείνει την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Έχουν δίκιο οι γιατροί του ΕΣΥ που απεργούν Δευτέρα και Τρίτη και καλούν όλους σε απεργία και συμπαράσταση την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη και συλλαλητήριο μπροστά στη Βουλή.

Δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία και θα παλέψουμε μαζι τους για να μην περάσει το νομοσχέδιο Πλευρη – Γκάγκα και η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται φανερό ότι η δύναμη είναι στην μεριά των εργατών και της νεολαίας, είναι στη μεριά της τάξης μας. Το έδειξε η Πανεργατική στις 9 Νοέμβρη και η πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη. Όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι δεν είναι μονάχα η κυβέρνηση του Μητσοτάκη αλλά ένα ολόκληρο σύστημα, ο καπιταλισμός που βρίσκεται σε κρίση και βγάζει στην επιφάνεια το πιο αποκρουστικό του πρόσωπο.

Η αλλαγή δεν έρχεται από τα πάνω. Να δυναμώσουμε την αντικαπιταλιστική και επαναστατική αριστερά για να γίνει η δύναμη της τάξης μας το εργαλείο που θα στείλει την κυβέρνηση και το σύστημα στα σκουπίδια.

Ελάτε να παλέψουμε μαζί, να ξεσηκώσουμε όλους τους χώρους και όλα τα συνδικάτα στο πλευρό των απεργών της Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου