ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» Συγκέντρωση Σήμερα 21.11 Στα Δικαστήρια

Σε συγκέντρωση μπροστά στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 21 Νοέμβρη, στις 8 το πρωί, καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Μαλαματίνα» καθώς εκδικάζονται οι αγωγές για τις παράνομες απολύσεις του Γιάννη Φραγγίδη, προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου στη «Μαλαματίνα» και προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) και του Αριστοτέλη Μερκενίδη, προέδρου του Συνδικάτου Πωλητών Οδηγών και Βοηθών στα Εμφιαλωμένα Ποτά Βόρειας Ελλάδας και μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Το προηγούμενο διάστημα εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει το Σωματείο ενάντια στις δύο απολύσεις και η απόφαση αναμένεται.


Οι εργαζόμενοι συμπληρώνουν τρεις μήνες απεργίας και συνεχίζουν τον αγώνα τους, με τη στήριξη των εργαζομένων άλλων κλάδων, ενάντια στις παράνομες και τρομοκρατικές απολύσεις και για την υπογραφή ΣΣΕ.

Όπως καταγγέλλει το σωματείο, η νέα ιδιοκτησία της οινοποιίας «Μαλαματίνα» με τις απολύσεις των δύο συνδικαλιστών προσπαθεί ανεπιτυχώς να τρομοκρατήσει τους απεργούς, για να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν τις απολύσεις, τις ατομικές συμβάσεις και την περικοπή του μισθού τους. Και δηλώνει ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Όλες και όλοι δίνουμε απάντηση στα σχέδια της νέας ιδιοκτησίας».

Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Δευτέρας καλούν τα Εργατικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης και άλλοι φορείς, προκειμένου να εκφραστεί για άλλη μια φορά, έμπρακτα, η αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών, να δοθεί απάντηση στην τρομοκρατία και την καταστολή κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου