ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Πλημμύρισε Η Πτέρυγα Covid Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ


 

Απίστευτες εικόνες στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με ασθενείς με κορονοϊό να μεταφέρονται στο διάδρομο, επειδή πλημμύρισε σωλήνας καλοριφέρ λόγω φθοράς.

Το ντροπιαστικό περιστατικό έγινε την Παρασκευή, στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου, όπου πλημμύρισε η πτέρυγα Covid με 17 κρεβάτια, όπως επίσης διάδρομοι της Παθολογικής κλινικής.

Προσωρινά οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλο θάλαμο, ενώ χρειάστηκε αρκετές ώρες προκειμένου να διορθωθεί η ζημιά. 

Από την πλευρά της η διοίκηση του νοσοκομείου υποστηρίζει πως το συμβάν αντιμετωπίστηκε άμεσα κι ότι υπογράφηκε σύμβαση με υδραυλικό πριν δέκα μέρες, ωστόσο το ρεπορτάζ του Open επισημαίνει πως υδραυλικός στο νοσοκομείο δεν υπάρχει.

Οι εργαζόμενοι εδώ και καιρό ζητούν να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα, που έχουν προκύψει παλαιότητας του κτιρίου, χωρίς καμία ανταπόκριση. "Δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για τον ίδιο θάλαμο που πριν ένα χρόνο είχαμε καταγγείλει ότι υπήρχε πρόβλημα στη λειτουργία του οξυγόνου. Πρόκειται για τον ίδιο θάλαμο για τον οποίο δύο μήνες είχαμε καταγγείλει ότι μία νοσηλεύτρια είχε ακουμπήσει σε γυμνό καλώδιο στον τοίχο ά καλώδια και είχε πάθει ηλεκτροπληξία. Είναι μια κατάσταση χρόνια, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο" δήλωσε στην κάμερα του σταθμού η παθολόγος, Μαίρη Ακρογιάννη.

"Έρχεται να προστεθεί, σαν κερασάκι στην τούρτα, σε όλα τα προβλήματα στο νοσοκομείο" είπε και μίλησε για "τεράστιες ελλείψεις σε όλο το προσωπικό, στην τεχνική υπηρεσία, στους φύλακες, στους τραυματιοφορείς, στο νοσηλευτικό, στο ιατρικό προσωπικό ". Τέλος, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ, που στέλνει τους ασθενείς βορά στο ιδιωτικό τομέα και συνεχίζει την υποβάθμιση νοσοκομείων.

Η πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, συμφώνησε με τη γιατρό σχολιάζοντας πως "το νοσοκομείο Νίκαιας έχει πολλά προβλήματα. Τα νοσοκομεία χρειάζονται συντήρηση. Αυτά τα θέματα τα λύνουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων, και αν δεν μπορούν, οι διοικήσεις μπορούν να αλλαχθούν."

Πηγή : Εφημερίδα Των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου