ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Κάτω η αντιδημοκρατική εκτροπή Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη!

Κοινή ανακοίνωση: Αναμέτρηση-ΑΡΑΝ-ΔΕΑ-Συνάντηση
 
Μαζικά, ενωτικά, μαχητικά, οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα βγουν νικητές!


Απο­φα­σί­ζο­μεν και δια­τάσ­σο­μεν

Με αυτό τον τρόπο, η αστυ­νο­μία ανα­κοί­νω­σε το πρωί της Τρί­της 25/1 την απα­γό­ρευ­ση όλων των συ­γκε­ντρώ­σε­ων άνω των 100 ατό­μων μέχρι την 1η Φε­βρουα­ρί­ου. Για ακόμα μία φορά, μετά τη 17η Νο­έμ­βρη και την 6η Δε­κέμ­βρη, κα­τα­πα­τού­νται στοι­χειώ­δεις ελευ­θε­ρί­ες και δι­καιώ­μα­τα του λαού. Το Σύ­νταγ­μα γί­νε­ται κου­ρέ­λι ακόμα μία φορά καθώς τί­θε­ται σε ισχύ το «πα­ρα­σύ­νταγ­μα» Μη­τσο­τά­κη-Χρυ­σο­χο­ΐ­δη που απο­φα­σί­ζει κατά το δο­κούν πότε θα επι­τρέ­πο­νται οι συ­γκε­ντρώ­σεις, τι ποι­νές θα επι­βάλ­λο­νται και πόση ακόμα εξου­σία θα δοθεί στην αστυ­νο­μία.

Ούτε τα προ­σχή­μα­τα

Η κυ­βέρ­νη­ση δεν προ­σπα­θεί πλέον να κρύ­ψει την αντι­δη­μο­κρα­τι­κή εκτρο­πή. Επι­κα­λού­νται την παν­δη­μία για τη νέα απα­γό­ρευ­ση και την ίδια στιγ­μή ξε­κα­θα­ρί­ζουν ότι αυτή δεν ισχύ­ει στους εμπο­ρι­κούς δρό­μους. Επι­κα­λού­νται ει­σή­γη­ση της Επι­τρο­πής Λοι­μω­ξιο­λό­γων ενώ όλες οι δη­μό­σιες το­πο­θε­τή­σεις των μελών της επι­τρο­πής αρ­νού­νται οποια­δή­πο­τε σχέση με την απα­γό­ρευ­ση των συ­να­θροί­σε­ων! Πριν δύο εβδο­μά­δες άνοι­ξαν τα σχο­λεία χωρίς να πά­ρουν το πα­ρα­μι­κρό μέτρο. Συ­νε­χί­ζουν ακόμα να μην πραγ­μα­το­ποιούν ελέγ­χους σε με­γά­λους χώ­ρους δου­λειάς στη Δυ­τι­κή Ατ­τι­κή, αφή­νο­ντας χι­λιά­δες ερ­γα­ζό­με­νους εκτε­θει­μέ­νους. Η κυ­βέρ­νη­ση δεν έχει κα­νέ­να άγχος για την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας. Το μόνο που βλέ­πει είναι μία με­γά­λη ευ­και­ρία για ένα ιστο­ρι­κό πι­σω­γύ­ρι­σμα σε όλα τα επί­πε­δα. Αυτό επι­διώ­κουν και με τον νόμο για την πα­νε­πι­στη­μια­κή αστυ­νο­μία και εκεί στο­χεύ­ει η νέα απα­γό­ρευ­ση των συ­γκε­ντρώ­σε­ων: στην πο­ρεία των φοι­τη­τών την Πέμ­πτη 28/1

Ζουν με τον φόβο του κι­νή­μα­τος

Ακόμα και τώρα, μέσα στην παν­δη­μία, με τα πα­νε­πι­στή­μια κλει­στά σχε­δόν έναν χρόνο, η κυ­βέρ­νη­ση τρέ­μει την ανά­τα­ση του φοι­τη­τι­κού κι­νή­μα­τος αλλά και γε­νι­κά κάθε μορ­φής μα­ζι­κής κι­νη­το­ποί­η­σης. Είδαν την προη­γού­με­νη εβδο­μά­δα ότι οι φοι­τη­τι­κοί σύλ­λο­γοι βγή­καν μα­ζι­κά στους δρό­μους. Ακόμα και οι διοι­κή­σεις των πα­νε­πι­στη­μί­ων αμ­φι­σβη­τούν τον νέο νόμο. Η συ­ναί­νε­ση έχει σπά­σει και η κυ­βέρ­νη­ση απα­ντά­ει με τον μόνο τρόπο που μπο­ρεί: πε­ρισ­σό­τε­ρη κα­τα­στο­λή, πε­ρισ­σό­τε­ρος αυ­ταρ­χι­σμός.

Οι ορ­γα­νώ­σεις που υπο­γρά­φου­με αυτό το κεί­με­νο στη­ρί­ζου­με την κι­νη­το­ποί­η­ση των φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων την ερ­χό­με­νη Πέμ­πτη, την αντι­φα­σι­στι­κή συ­γκέ­ντρω­ση για τα Ίμια το Σάβ­βα­το 30/1 και κάθε άλλη κι­νη­το­ποί­η­ση του μα­ζι­κού κι­νή­μα­τος ενά­ντια στην κυ­βέρ­νη­ση και την πο­λι­τι­κή της. Κάθε σω­μα­τείο, σύλ­λο­γος και μα­ζι­κός φο­ρέ­ας πρέ­πει να γίνει πυ­ρή­νας ξε­ση­κω­μού και συ­ντο­νι­σμού του αγώνα. Υπάρ­χει επεί­γου­σα ανά­γκη να προ­στα­τευ­θούν τα δι­καιώ­μα­τα του λαού απέ­να­ντι στην παν­δη­μία του αυ­ταρ­χι­σμού και ενά­ντια στη μο­νι­μο­ποί­η­ση της αντι-δη­μο­κρα­τι­κής εκτρο­πής.

Μα­ζι­κά, ενω­τι­κά, μα­χη­τι­κά, οι ερ­γα­ζό­με­νοι και η νε­ο­λαία θα βγουν νι­κη­τές!

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙ­ΔΗ­ΜΟ­ΚΡΑ­ΤΙ­ΚΗ ΕΚΤΡΟ­ΠΗ ΜΗ­ΤΣΟ­ΤΑ­ΚΗ-ΧΡΥ­ΣΟ­ΧΟΪ­ΔΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου