ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Μαζικός Ενωτικός Αγώνας Για Την Ανατροπή Των Σχεδίων Της ΝΔ Στα Πανεπιστήμια / ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για αντιδραστικές - συντηρητικές πολιτικές στα πανεπιστήμια αποτελεί πρόκληση για το φοιτητικό κίνημα, μάλιστα που είναι κλειστά τα ιδρύματα ένα χρόνο. Το φθινόπωρο είχαμε τις μαθητικές καταλήψεις - κινητοποιήσεις για να παρθούν τα αναγκαία μέτρα στα σχολεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Είχαμε τις φοιτητικές αντιστάσεις στα μέτρα της Κεραμέως.

Το επικείμενο νομοσχέδιο στα πανεπιστήμια (όριο φοίτησης, πανεπιστημιακή αστυνομία κ.α.) πρέπει να βρει την φοιτητική αριστερά μπροστά όταν ανοίξουν τα ιδρύματα, με διαδικασίες (συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα) και αποφάσεις αγώνα ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό, πολιτικοποιημένο, αποφασισμένο κίνημα για να ανατραπούν τα σχέδια της ΝΔ.

Η ΝΔ που έχει στοχοποιήσει την νεολαία με την πανδημία, θέλει να προλάβει τις όποιες αντιστάσεις, να τρομοκρατήσει, να ποινικοποιήσει τους αγώνες της νεολαίας.

Γνωρίζει καλά η ΝΔ ότι η νεολαία σε κρίσιμες στιγμές έπαιξε πρωτοπόρο ρόλο στα πλαίσια του ανταγωνιστικού κινήματος, παρόλο την αποβλάκωση και τον ανταγωνισμό που δημιουργεί το καπιταλιστικό σύστημα, το κίνημα της νεολαίας και γενικότερα το εκπαιδευτικό κίνημα θα σταθεί στο ύψος του και θα αντιδράσει και μπορεί και πρέπει να σταματήσει τα αντιδραστικά σχέδια.Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν μπορούν να σταματήσουν το εκπαιδευτικό κίνημα αλλά με ενότητα, σχέδιο και αποφασιστικότητα πρέπει να δώσουν την μάχη. Η στάση της φοιτητικής αριστερής πτέρυγας έχουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο για την ανάπτυξη ανατρεπτικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου