ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

«Κορονο-Πορείες» Και Κυβερνο-Δημοσιογράφοι / ΠΡΙΝ

Editorial

Από την Πέμπτη, κυβέρνηση και ΜΜΕ, με ένα στόμα και μια φωνή, ανακάλυψαν επιτέλους… ποιος φταίει για το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική. Όχι, δεν φταίνε οι τραγικές ελλείψεις στη δημόσια υγεία και στα μέσα προστασίας, δεν φταίει η σαρδελοποίηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, το εσπευσμένο άνοιγμα της αγοράς και των εκκλησιών, ο συγχρωτισμός σε βιομηχανικές ζώνες. Όλα τα κυβερνητικά παπαγαλάκια ανακήρυξαν ως εχθρό τους το μαζικό κίνημα και τους φοιτητές που διαδηλώνουν σε εξωτερικούς χώρους, φορώντας μάσκες.



Το έναυσμα για την επίθεση έδωσε πρώτος ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης: «Για τις σημερινές αδιανόητες εικόνες συγχρωτισμού στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο φέρουν ευθύνη όσοι επενδύουν σε μια τεχνητή όξυνση. Είναι οι ίδιοι, άλλωστε, που καταγγέλλουν συνέχεια την κυβέρνηση για κάθε μέτρο που λαμβάνει». Την «πέτρα του αναθέματος» κατά των διαδηλωτών σήκωσαν, στη συνέχεια, ο Σκάι και όλα τα μεγάλα κανάλια αλλά και σχεδόν το σύνολο των κυβερνητικών στελεχών. Ο Άδωνις Γεωργιάδης στοχοποίησε τους φοιτητές, δείχνοντας φωτογραφίες, λέγοντας ότι «όλοι αυτοί που είναι ο ένας πάνω στον άλλον, πριν από λίγες ημέρες ειρωνεύονταν τους πιστούς και κατηγορούσαν την Εκκλησία…».

Το παραμύθι της κυβέρνησης παρουσιάζει ως «δράκο» το λαϊκό κίνημα, παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες έχουν ξεκαθαρίσει πως η μετάδοση γίνεται κυρίως σε κλειστούς χώρους. Ακόμα και η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Μίνα Γκάγκα δήλωσε πως οι διαδηλώσεις σε ανοιχτό χώρο με χρήση μάσκας έχουν ελάχιστη επίπτωση στην αύξηση των κρουσμάτων στον γενικό πληθυσμό. Αυτό αποδείχτηκε και μετά τη μεγάλη συγκέντρωση στο Εφετείο για τη Χρυσή Αυγή.

Συμπέρασμα: οι διαδηλώσεις βλάπτουν σοβαρά την υγεία της κυβέρνησης και αποδομούν τα κυβερνητικά ψέματα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου