ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Πανεκπαιδευτικές Κινητοποιήσεις Την Πέμπτη (21.01) Σε Όλη Την Χώρα

▸ Σε νέες πανελλαδικές κινητοποιήσεις προχωρούν την Πέμπτη 21/1, φοιτητικοί σύλλογοι, εκπαιδευτικά σωματεία και μαθητές ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ και απαιτώντας το ασφαλές άνοιγμα όλων των σχολείων και των σχολών.


Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Στην Θεσσαλονίκη, η πανεκπαιδευτική συγκέντρωση θα γίνει την ίδια ώρα, στις 12 το μεσημέρι, στο Άγαλμα Βενιζέλου.


Αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε πολλές ακόμη πόλεις της χώρας.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΜΠ καθώς και οι Σύλλογοι Διοικητικών Υπαλλήλων, Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ), Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ), Υποψηφίων Διδακτόρων και Μεταπτυχιακών, προχώρησαν σε αγωνιστικό αποκλεισμό της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου ενάντια στην ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Βασικά αιτήματα και αυτής της δράσης να πάρει πίσω το υπουργείο Παιδείας το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών.

Και την περασμένη εβδομάδα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Ηράκλειο, Χανιά και Βόλο η νεολαία κατέβηκε στο δρόμο και έδειξε ότι είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση και το υπουργείο με αφορμή την πανδημία, να ισοπεδώσουν όποιο δικαίωμα έχει μείνει όρθιο μετά από δέκα χρόνια κρίσης.

«Σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες! Όλοι/ες στις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις στις 21/1», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση.
 

«Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και τα απονεκρωμένα πανεπιστήμια για να βαθύνει ακόμα περισσότερο την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση στα πλαίσια των κατευθύνσεων ΕΕ-ΟΟΣΑ σε όφελος των δυνάμεων του κεφαλαίου. Προωθούν ένα πανεπιστήμιο φυλακή, όπου η εργατική νεολαία «θα
τρώει πόρτα» και όσοι τυχεροί φθάνουν ως την αποφοίτηση το πτυχίο τους θα θυμίζει περισσότερο διαβατήριο για την ανεργία. Ο ιδεολογικός μανδύας, ότι θα «τελειώσει με τις μειοψηφίες», ουσιαστικά κρύβει από πίσω του την ανάγκη να τελειώνει με το κεκτημένο της ελληνικής κοινωνίας για μαζικά πανεπιστήμια που θα χωράνε την κοινωνική πλειοψηφία ανεξαρτήτου εισοδήματος. Ουσιαστικά, θέλει να εξασφαλίσει ότι δε θα μπορέσει κανείς να αντιδράσει απέναντι σε αυτές τις σκληρές αλλαγές, το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα που πάντα αποτελούσε αγκάθι , παλεύουν να μην ξαναεμφανιστεί. Είναι βαθιά γελασμένοι και νυχτωμένοι. Η νεολαία πάλεψε και νίκησε πολύ ισχυρότερους εχθρούς από την Κεραμέως, τον Χρυσοχοίδη και τον Μητσοτάκη!!», προσθέτει μεταξύ άλλων η νΚΑ και παραθέτει τα βασικά αιτήματα του αγώνα: 
  • Να δοθούν λεφτά για να ανοίξει εδώ και τώρα κανονικά η τριτοβάθμια εκπαίδευση- Όχι στην μονιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης! Έως 15 μαθητές στην τάξη, έως 50 φοιτητές ανά αμφιθέατρο, με δωρεάν παροχή των απαραίτητων μέτρων προστασίας, και διεξαγωγή τακτικών τεστ στους φοιτητές. Εξασφάλιση των απαραίτητων χώρων και άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού!
  • Όχι στο νέο τρόπο εισαγωγής που σπρώχνει στις αγκάλες των κολλεγιαρχών χιλιάδες νεολαίους. Ειδικά φέτος με το αίσχος της τηλεκπαίδευσης απαιτούμε ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια!
  • Έξω η πανεπιστημιακή αστυνομία από τις σχολές μας. Δε θα πατήσετε το ποδάρι σας. Όχι στην αστυνομοκρατία και την τρομοκράτηση! Πάλη για τις λαϊκές ελευθερίες! Επανακατοχύρωση και διεύρυνση του ασύλου!
  • Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές, όχι στα νέα πειθαρχικά πλαίσια, όχι στις κάρτες εισόδου και την ελεγχόμενη είσοδο!
  • Όχι στο τσάκισμα επαγγελματικών-εργασιακών δικαιωμάτων και την ισοτίμηση των πτυχίων ΑΕΙ-κολεγίων. Επαγγελματικα δικαιώματα για όλους. Μόνιμη-σταθερή-αξιοπρεπή δουλειά για όλους
  • Καμία σκέψη για στράτευση στα 18. Όχι σε αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Όχι στους νέους εξοπλισμούς
  • Εδώ και τώρα ριζική ενίσχυση της δημόσιας υγείας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου