ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Αφιέρωμα Στο «Κολασμένο» 2020, Τη Χρονιά Που Συγκλόνισε Τον Κόσμο / ΠΡΙΝ

Στο Πριν που κυκλοφορεί το πρώτο Σάββατο του 2021, μη χάσετε το πολυσέλιδο αφιέρωμα της εφημερίδας στο «κολασμένο» 2020, τη χρονιά που συγκλόνισε τον κόσμο. Γράφουν:

  • Γιώργος Παυλόπουλος: Η ανθρωπότητα έχει ραντεβού με την ιστορία της.
  • Βασίλης Μηνακάκης: 2020, η χρονιά που άλλαξαν όλα και βαθιά. Οι σχεδιασμοί του κεφαλαίου και οι νέες δυνατότητες της αντικαπιταλιστικής πάλης.
  • Παναγιώτης Μαυροειδής: Ατομική ευθύνη: «Η φτώχεια είναι πιο φρόνιμη αν νιώθει ότι φταίει». Η τραγική αποτυχία της κυρίαρχης πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι χώρες που ανέδειξαν μια άλλη λογική (όπως η Κούβα) και η ανάγκη κομμουνιστικής στρατηγικής απάντησης.
  • Μπάμπης Συριόπουλος: Σε τι συνίσταται η «επιστροφή του κράτους» και η ανυπακοή στον ολοκληρωτισμό και την αυθεντία των «ειδικών».
  • Όλγα Κοσμοπούλου: Η κατάκτηση των εμβολίων και ο διαρκής αγώνας για τη δημόσια υγεία και την κοινωνική απελευθέρωση.
  • Ο Γάλλος φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού, σε ένα άρθρο που θα συζητηθεί, γράφει για τον «ακίνδυνο κινηματισμό» και το ζητούμενο μιας νέας κομμουνιστικής απάντησης με κεντρικό σύνθημα την κατάργηση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου