ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ !!! / ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

 ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

Ελπιδοφόρες αποτέλεσαν οι ενωτικές μαζικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων την Πέμπτη 28/1 σε πολλές πόλεις. Οι φοιτητές στο δρόμο του αγώνα εναντιώθηκαν στο νομοσχέδιο της Κεραμέως και στην αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων του Χρυσοχοϊδη. Πάνω απο 7.000 νέοι και εργαζόμενοι στην Αθήνα έστειλαν μήνυμα ελπίδας και αγώνα σε μια κοινωνία "φοβισμένη και αμήχανη" στο κλοιό της πανδημίας και της οικονομικής ανέχειας. Η κυβέρνηση δεν τόλμησε να καταστείλει την διαδήλωση ενώ η αστυνομία κατόπιν έκανε δικογραφία κατά των υπευθύνων της διαδήλωσης για παραβίαση του νόμου.

Το νομοσχέδιο της Κεραμέως που θέλει να επιβάλλει την αστυνομία μέσα στις σχολές, να οξύνει παραπέρα τους ταξικούς φραγμούς, όριο στην φοίτηση, πειθαρχικό στους φοιτητές, την βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ κ.α. Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί την πανδημία περνώντας μια σειρά μέτρα για το εργασιακό, πτωχευτικό, εκπαιδευτικό, μιας και οι αντιστάσεις (μαζικές και μαχητικές) δεν μπορούν αντικειμενικά να υπάρξουν λόγω πανδημίας αλλά και γενικότερης κατάστασης του κινήματος (κυρίως εργατικού). Το ανταγωνιστικό κίνημα, οι δυνάμεις της αριστεράς πρέπει να απαιτήσουν να μην νομοθετεί η κυβέρνηση αλλά να απαιτήσει να διαχειριστεί η ΝΔ την πανδημία προς όφελος της κοινωνικής εργαζόμενης πλειοψηφίας. Ο κορωνοιός είναι παντού και επικίνδυνος, όπως και η κυβέρνηση του Μητσοτάκη αλλά παρόλο τις επιφυλάξεις μας, είναι αναγκαία και επιβεβλημένη η αντίσταση της φοιτητικής νεολαίας με ενωτικούς και μαζικούς όρους. 

Εγκληματικές είναι και οι συνέπειες της πολιτικής της ΝΔ στην πανδημία, που δεν κάνει μαζικά τεστ, απομόνωση των ιχνηλατήσεων, με το άνοιγμα των μαγαζιών, ανεύθυνα ανοίγει τα σχολεία, με το συνωστισμό στα ΜΜΜ, με το μη υγειονομικό έλεγχο στους χώρους εργασίας, στη μη πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού, στη μη αύξηση των θέσεων ΜΕΘ κ.α. και συνδυάζει την ταξική πολιτική της με καταστολή και αστυνομοκρατία.

Η φοιτητική νεολαία θα τα καταφέρει, ακόμη και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο της Κεραμέως, καμία θέση δεν θα έχει η αστυνομία μέσα στις σχολές. Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ. Οι ελπιδοφόρες φοιτητικές ενωτικές μαζικές κινητοποιήσεις, να αποτελέσουν το έναυσμα για την επαγρύπνηση της εργατικής τάξης και του κινήματος της. Το ανταγωνιστικό κίνημα και η αριστερά έχουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο για την ενότητα,τον σχεδιασμό αλλά και για να νικήσει η νεολαία και η εργαζόμενη πλειονότητα απέναντι στην βάρβαρη πολιτική της ΝΔ, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία, την κομμουνιστική....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου