ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Ανακοίνωση ΣΕΚ : Το Μαζικό Κίνημα Θα Τσακίσει Την Κυβέρνηση Της Συκοφαντίας

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πιστή στις παραδόσεις της Νέας Δημοκρατίας (και της ΕΡΕ) αλλά και στον φίλο της τον Τραμπ, χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να χτυπήσει το εργατικό κίνημα και την Αριστερά. Δίπλα στην καταστολή και την αντεργατική νομοθεσία καταφεύγει συστηματικά στη συκοφαντία για να υπονομεύσει κάθε αντίσταση. Πρόσφατο παράδειγμα είναι η συκοφαντική εκστρατεία που προσπαθεί να ταυτίσει τις πανεργατικές απεργίες ενάντια στα Μνημόνια την περίοδο 2010-2014 με την εισβολή της φασιστικής ακροδεξιάς στο Καπιτώλιο στις ΗΠΑ. Η κυριακάτικη Καθημερινή πρόβαλε ολοσέλιδα τέτοια ψέματα (ή «φέικ νιουζ», όπως τα λένε στη γλώσσα του Τραμπ).

Η απάντηση σε αυτές τις κατάπτυστες μεθοδεύσεις δεν μπορεί να γίνει με τους δικούς τους όρους. Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να διεκδικήσει αποζημίωση εκατομμυρίων ευρώ από ΤΑ ΝΕΑ και τα Παραπολιτικά ως απάντηση για τις συκοφαντίες στο πρόσωπό του είναι μια κίνηση που συμβαδίζει με μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία παραπαίει μεταξύ συναίνεσης με την κυβέρνηση και αντιπολίτευσης από τα δεξιά στη ΝΔ. Ένας ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίζει μαζί με την κυβέρνηση και την ακροδεξιά υπέρ της σπατάλης για εξοπλισμούς σε συνθήκες πανδημίας προσπαθεί μάταια να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους με δικαστικές αγωγές. Η παρουσία του γνωστού από την εποχή Κοσκωτά κυρίου Μαντζουράνη ως πληρεξούσιου δικηγόρου του Αλέξη Τσίπρα απλά υπογραμμίζει αυτή την αλήθεια. Η παρουσία του Θανάση Καμπαγιάννη δίπλα του δεν μπορεί να την κρύψει. Κανένας αγωνιστής της Αριστεράς δεν πρέπει να εμπλακεί σε τέτοια παιχνίδια.

Υπάρχει άλλος δρόμος για να τσακίσουμε τους συκοφάντες. Ο κόσμος της Αριστεράς θυμάται ότι οι διαδηλωτές έφτυναν ΤΑ ΝΕΑ στα Ιουλιανά, τότε που αυτή η «ιστορική εφημερίδα» είχε προδώσει τις λαϊκές προσδοκίες στηρίζοντας την Αποστασία. Την τιμή και την υπόληψη της Αριστεράς την υπερασπίζονται οι απεργοί που βγαίνουν στις πύλες και στους δρόμους, το φοιτητικό κίνημα που σπάει τις αστυνομικές απαγορεύσεις, οι γυναίκες που ξεσκεπάζουν τους πλούσιους εκ-βιαστές. Οι συγκλονιστικές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 28 Γενάρη επιβεβαιώνουν ότι αυτός ο δρόμος είναι ρεαλιστικός. Μας αξίζει μια Αριστερά που στηρίζει και οργανώνει αυτές τις μάχες και ανοίγει το δρόμο για να ξηλώσουμε από τη ρίζα του το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξαπάτησης.

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα,

Αθήνα, 29 Γενάρη 2021

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου