ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Μεγάλο Πανεκπαιδευτικό ΟΧΙ Στο Νομοσχέδιο Κεραμέως

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί, αντιδρώντας στο απαράδεκτο κυβερνητικό νομοσχέδιο

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή εκατοντάδων φοιτητών και εκπαιδευτικών, (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δελτίων ειδήσεων ήταν περισσότεροι από 1000), στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στην πρώτη μεγάλη κινητοποίηση μετά από μήνες και έπειτα από αλλεπάλληλες αναμετρήσεις με τους ασφυκτικούς περιορισμούς και τις απαγορεύσεις στο όνομα της πανδημίας.

Με συνθήματα ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και τις προωθούμενες αντιδραστικές ανατροπές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι φοιτητές διαδήλωσαν από τα Προπύλαια μέχρι το Σύνταγμα και πίσω στην Ομόνοια.

Της διαδήλωσης προπορευόταν διμοιρία των ΜΑΤ, ενώ στο Σύνταγμα βρίσκονταν δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ καθώς και η αύρα της αστυνομίας.

Το μεγάλο και μαχητικό συλλαλητήριο που έσπασε το «λοκντάουν» της αστυνομίας. με πρωτεργάτη τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο οποίο εξειδικεύονται οι ασφυκτικές για τις λαϊκές ελευθερίες διατάξεις του νομοσχεδίου που επί της ουσίας απαγορεύει τις συγκεντρώσεις. 

Αγρια επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και ξύλο στη Θεσσαλονίκη

Βίαιη επίθεση από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ δέχτηκαν φοιτητές και φοιτήτριες στη Θεσσαλονίκη. Στην πλατεία Αριστοτέλους οι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις καταστολής που περικύκλωσαν και εγκλώβισαν τους φοιτητές. Το φοιτητικό κίνημα έδωσε δυναμική απάντηση στον επικίνδυνο αστυνομικό αποκλεισμό και οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι αστυνομικοί παρά το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν ρόπαλα και ασπίδες εναντίον των άοπλων φοιτητών βρέθηκαν σε υποχώρηση, μέχρι που δοθηκε εντολή για χρήση χημικών αερίων κατά των διαδηλωτών. Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον τρεις προσαγωγές.

 
 
 
 
 
Πηγή : Πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου