ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

O Tεμπονέρας ΖΕΙ !!! / ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

Δεκέμβρης 1990 – Γενάρης 1991 : Σπουδαστής στο ΤΕΙ Αθήνας (πρωτοετής), ήδη πολιτικοποιημένος και η σχολή καταλυμένη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της ΝΔ και του Υπουργός της, Κοντογιαννόπουλο. Μαθητικές και φοιτητικές διαδηλώσεις όλο τον Δεκέμβρη με εκατοντάδες σχολές και σχολεία σε κατάληψη.

Παρόλο τις γιορτές η νέα χρονιά ξεκινάει με καταλήψεις. Ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ ενεργοποιείται. Στις 8 Γενάρη, ομάδα τραμπούκων της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα ανακαταλαμβάνει σχολικό συγκρότημα ενώ μαθητές, γονείς και καθηγητές συγκρούονται με την τραμπούκικη ομάδα και πέφτει νεκρός ο κομμουνιστής καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας.

Τις επόμενες μέρες διαδηλώσεις - συγκρούσεις πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα. Ο Νίκος Τεμπονέρας είναι ο αγωνιστής νεκρός της γενιάς μας. Μιας γενιάς της κατάρρευσης του "υπαρκτού σοσιαλισμού", της συγκυβέρνησης του 1989, που δεν παραδέχτηκε το συμβιβασμό και την ήττα.

Οι πρωτοπόροι αγωνιστές του νεολαιστικού κινήματος θα δημιουργήσουν εκατοντάδες αυτόνομα - αριστερά σχήματα στα ΑΕΙ - ΤΕΙ και την Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ) - αντικαπιταλιστική πτέρυγα που θα είναι τρίτη δύναμη στα ΑΕΙ. Στην σχολή μου στην ΣΔΟ θα δημιουργήσουμε την "Αυτόνομη Συσπείρωση Σπουδαστών", θα εκδίδουμε το περιοδικό "Το ΑσΤΕΙο", ενώ μετά το τέλος της κατάληψης θα καταλάβουμε αίθουσα που θα δημιουργηθεί ΣΤΕΚΙ σπουδαστών.

Ο νεολαίστικοι αγώνες και οι εργατικοί αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι και σήμερα ενάντια στις κυβερνήσεις των μνημονίων, της καπιταλιστικής κρίσης, σε αυτές τις μάχες της τάξης μας βρίσκεται δίπλα και ο Νίκος Τεμπονέρας μαζί με την «μαγιά που δημιουργήθηκε στις καταλήψεις 1990-1991 και τροφοδότησε την επαναστατική αριστερά…

Τιμούμε τον κομμουνιστή - αγωνιστή καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα.

ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου