ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ | Τα Αδιέξοδα Των ΗΠΑ Εντείνουν Τους Ανταγωνισμούς Και Την Κρίση - Οι Λαοί Μπροστά Σε Μεγάλες Απειλές Και Προκλήσεις

Σε αχαρτογράφητα νερά βρίσκεται το παγκόσμιο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα στη βάση των δικών του εγγενών αντινομιών και αδιεξόδων, στη βάση του νέου μοιράσματος του κόσμου που επειγόντως χρειάζεται και «δεν μπορεί» να γίνει και με το φόβο των λαών και των εργατών να πλανάται και να εκδηλώνεται διαρκώς σε σκόρπιες, έστω και νοθευμένες, εκρήξεις.

Αυτή η κατάσταση απεικονίστηκε στην κεντρική πολιτική σκηνή των ΗΠΑ με όσα διαδραματίστηκαν στο Καπιτώλιο και στους δρόμους της Ουάσιγκτον, αλλά και σε μια σειρά άλλες πόλεις της χώρας. Γιατί η παρατεταμένη κατάσταση ανωμαλίας στη διαδοχή Τραμπ από τον Μπάιντεν αλλά και η ίδια η τετραετία Τραμπ, δεν οφείλεται βέβαια στην «ιδιορρυθμία» του Τραμπ, αλλά είναι έκφραση των συνολικών και βαθύτερων ζητημάτων που επιχειρεί να απαντήσει η δύναμη που είναι επικεφαλής του παγκόσμιου συστήματος. 

Όσο για το παγκόσμιο «σοκ» που εκδηλώνεται από τις ιμπεριαλιστικές και τις ιθύνουσες ανά τον κόσμο δυνάμεις από τα γεγονότα στις ΗΠΑ, αυτό καθόλου στην πραγματικότητα δεν αφορά στην «αποκάλυψη» των «αναχρονισμών» του πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ. Καθόλου δεν αφορά στα «ελλείμματα δημοκρατίας» (!) της ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης που σφαγιάζει και καταπιέζει με κάθε τρόπο και μορφή τους λαούς του πλανήτη και έχει επιβάλλει συνθήκες βαρβαρότητας στην εργατική τάξη και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία εντός των ΗΠΑ.

Οι πραγματικές ανησυχίες των «συμμάχων», των ανταγωνιστών και των υποτακτικών των ΗΠΑ, αφορούν στις ακόμα πιο μεγάλες εντάσεις και αναταραχές που προμηνύονται από αυτές τις εξελίξεις εκεί. Αφορούν στο πώς το κυρίαρχο θηρίο θα επιχειρήσει να αποκαταστήσει το τρωθέν κατακτητικό κύρος του στα πολλά μέτωπα που έχει ανοίξει στον πλανήτη. Αφορούν στο αν και πώς τα «δημοκρατικά» γεράκια των πολέμων, έχοντας τη συναίνεση των ηττημένων ρεπουμπλικανών, θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν το «κάτι σαν πραξικόπημα» της 6ης του Γενάρη του 2021, σαν μια νέα 11η του Σεπτέμβρη, για να επιχειρήσουν μεγάλους εκβιασμούς και τυχοδιωκτισμούς στα θερμά επίκεντρα του πλανήτη.

Το βέβαιο είναι ότι οι λαοί βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρές απειλές και μεγάλες προκλήσεις. Το βέβαιο είναι ότι ο λαός μας, που ζει στην πιο θερμή ίσως περιοχή του πλανήτη, θα βρεθεί σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους, που μόνο με την πάλη του και την αλληλεγγύη του στους λαούς της περιοχής μπορεί να αντιμετωπίσει. Οι ευθύνες των δυνάμεων που αναφέρονται στην επαναστατική διέξοδο της εργατικής τάξης και του λαού σε αυτά τα αχαρτογράφητα νερά της νέας δεκαετίας θα κριθούν στη βάση μιας διπλής και ενιαίας ανάγκης. Από τη μία, θα κριθούν από τη δυνατότητά τους να βάλουν άμεσα σε κίνηση μαζικές αντιστάσεις και αγώνες και από τη άλλη, από τις προσπάθειες που θα καταβάλλουν ώστε οι εκρήξεις, οι αντιστάσεις, η οργή και η δυσφορία να αποκτούν περιεχόμενο, μορφή και προοπτική μέσα στο νέο κομμουνιστικό κίνημα που απαιτεί η εποχή μας.

Από το κεντρικό άρθρο της Προλεταριακής Σημαίας που κυκλοφορεί από χθες στα περίπτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου