ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Μια Προσπάθεια Ερμηνείας Για Τον Τρόπο Αντιμετώπισης Των Γεγονότων Στις ΗΠΑ / του Γ. Ρούση

Είναι βέβαιο ότι τα συμβαίνοντα στις ΗΠΑ αναδεικνύουν το τραγικό επίπεδο συνειδητότητας ενός μεγάλου τμήματος του αμερικανικού λαού, κάτι που κάθε άλλο παρά σηματοδοτεί ένα υψηλό επίπεδο συνειδητότητας των αντιπάλων του Τραμπ . Και αυτό, πέρα από την γενικότερη δυναμική ενσωμάτωσης της αστικής δημοκρατίας , οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ύπαρξη στις ΗΠΑ, μιας μεγάλης αριθμητικά εργατικής αριστοκρατίας, η οποία και καρπώνεται ένα τμήμα από τα λάφυρα του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού .


Ταυτόχρονα όμως, από τη μια η εμμονή του Τραμπ να μην θέλει να παραδώσει την προεδρία, και από την άλλη η εναντίον του τοποθετήση του συνόλου του αστικού πολιτικού κόσμου όλου του πλανήτη, και της πλειονότητας του στις ΗΠΑ, νομίζω ότι εκφράζουν μια ιδιαίτερου τύπου αντίθεση .

Περί τίνος πρόκειται;
 
Γενικά το αστικό κράτος πέρα από την οποία σχετική αυτοτέλεια του κρατικού μηχανισμού , και της γραφειοκρατίας του, έχει το ρόλο της υπεράσπισης των συνολικών και μακροπρόθεσμων συμφερόντων της αστικής τάξης, και μάλιστα συχνά σε βάρος κοντοπρόθεσμων και επί μέρους συμφερόντων κεφαλαιοκρατών.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση του Τραμπ που τυχαίνει να είναι και ο ίδιος μεγάλος κεφαλαιοκράτης, αυτό το καθήκον φαίνεται να παρεκτρέπεται υπέρ των προσωπικών του συμφερόντων .

Αυτός νομίζω είναι και ο λόγος που όλοι οι ανά τον κόσμο υπερασπιστές της αστικής δημοκρατίας, δηλαδή της δικτατορίας του κεφαλαίου, συνολικά και μακροπρόθεσμα, σπεύδουν να τον καταδικάσουν . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου