ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Στο Πλευρό Του Αlterthess, Απέναντι Στους Εκβιαστές Χρυσοθήρες

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ για μια ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
 
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αγωγή του στελέχους της «Ελληνικός Χρυσός» Ευστάθιου Λιάλιου εναντίον του Εκδοτικού Συνεταιρισμού alterthess και προσωπικά της δημοσιογράφου Σταυρούλας Πουλημένη, δηλώσαμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό τους.

Ευτυχώς, σήμερα, είκοσι μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της παράλογης, αστήριχτης και εκβιαστικής αυτής επίθεσης, ενώσεις όπως η ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ, διεθνείς οργανισμοί δημοσιογράφων, κοινοβουλευτικά κόμματα και ευρωβουλευτές, έχουν πάρει σαφή θέση υπέρ της Σταυρούλας Πουλημένη και του alterthess. Πηγαίνοντας προς την δίκη, η δική μας μικρή φωνή ίσως πια περιττεύει δίπλα σε αυτές, αλλά νιώθουμε την υποχρέωση να δηλώσουμε με σαφήνεια ότι απαιτούμε την άμεση αθώωσή τους.

Όχι μόνο γιατί το alterthess και η Σταυρούλα Πουλημένη έκαναν απλώς τη δουλειά τους, παρουσιάζοντας αντικειμενικά την είδηση της πρωτόδικης και στη συνέχεια της τελεσίδικης καταδίκης των δύο στελεχών της εταιρίας για περιβαλλοντικές παραβάσεις της «Ελληνικός Χρυσός», χωρίς κανένα προσωπικό σχόλιο ή προσβολή.

Όχι μόνο γιατί αυτή η αυτονόητη πρακτική αποτελεί δυστυχώς εξαίρεση, ειδικά στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, όπου η πλέον «παραγωγική επένδυση» που κάνει η «Ελληνικός Χρυσός» είναι να χρηματοδοτεί τα τοπικά μέσα ώστε να αναπαράγουν μόνο τα δικά της δελτία τύπου ως «ειδήσεις».

Όχι μόνο γιατί η αγωγή εκ μέρους ουσιαστικά της «Ελληνικός Χρυσός» και η απαίτηση για αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ, αποτελεί μια εκβιαστική προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού, με σκοπό να κρύψει την αλήθεια και να εξοντώσει ένα μικρό, τοπικό μέσο που δεν μπορεί να ελέγξει με τα λεφτά της.

Αλλά και γιατί την εποχή της απόλυτης κλιματικής κρίσης, όταν όλοι έχουν στο στόμα τους την καραμέλα της «περιβαλλοντικής προστασίας» (ακόμα και η «Ελληνικός Χρυσός»!), το μόνο που πραγματικά μετράει για εμάς, είναι οι πράξεις. Η μάχη της Χαλκιδικής, το κίνημα ενάντια στην λεηλασία της περιοχής από τους πολυεθνικούς χρυσωρύχους, αποτελεί για τη χώρα μας την πλέον εμβληματική οικολογική μάχη. Είναι υποκρισία να φλυαρείς για την «κλιματική κρίση» και την ίδια στιγμή να στηρίζεις τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που γίνονται τώρα, σε ζωντανό χρόνο, στην Χαλκιδική, το Ελληνικό ή τη ΔΕΘ.

Για να μπορούμε όμως να γνωρίζουμε τί γίνεται σε αυτές τις περιοχές, για να έχουν ελπίδες αυτά τα κινήματα ενάντια στα μεγαθήρια τα οποία ελέγχουν όλα τα μεγάλα ΜΜΕ, χρειάζονται μέσα τα οποία απλά θα λένε την αλήθεια. Αυτό έκανε και κάνει το alterthess, για αυτό τα χρειαζόμαστε, για αυτό θα τα στηρίξουμε μέχρι τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου