ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Σοβαρά Επεισόδια Μεταξύ Αστυνομικών Και Μεταλλουργών Στο Κάντιθ Της Ισπανίας

 
Σε σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών εξελίχθηκε η πορεία των απεργών μεταλλουργών με τη συμμετοχή εργατών και φοιτητών, στο Κάντιθ της Ισπανίας. Οι μεταλλουργοί του Κάντιθ βρίσκονται στην όγδοη ημέρα απεργίας ζητώντας αυξήσεις μισθών, που να εξισορροπούν την αύξηση του πληθωρισμού, και βελτίωση των εργασιακών συνθηκών.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στο λιμάνι της πόλης της Ανδαλουσίας, μετά τη διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 4.000 άνθρωποι, μεταλλουργοί και φοιτητές που κατέβηκαν στον δρόμο για να τους εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, οι διαδηλωτές εκτόξευαν μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες.

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων επισημαίνουν ότι για να σταματήσει η απεργία πρέπει οι εργοδότες τους να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά και να αναπληρωθούν οι απώλειες που είχαν οι εργαζόμενοι σε προηγούμενες διαπραγματεύσεις. Οι εργάτες διαμαρτύρονται για τους χαμηλούς μισθούς τους -από 1.000 έως 1.500 ευρώ κατά μέσο όρο- και για περικοπές που τους επιβλήθηκαν από την κρίση του 2008.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου