ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

ΕΕΚ : Στο Πλευρό Των Αγωνιζόμενων Ναυτεργατών!

Ο απεργιακός αγώνας των Ναυτεργατών στις 10 – 11 Νοέμβρη δείχνει το δρόμο σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία για πώς πρέπει να απαντήσουμε στην εντεινόμενη επίθεση της παρούσας ακροδεξιάς κυβέρνησης και του κεφαλαίου και των προηγούμενων εκτελεστών της μνημονιακής λαίλαπας ενάντια στα εργατικά δικαιώματα.

Σε αυτήν την αντεργατική πολιτική, ο νόμος Χατζηδάκη αποτελεί τομή, στοχεύοντας να πλήξει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο ότι οι αντιδράσεις των εργατών θα γίνονται όλο και πιο πυκνές, όλο και πιο συγκρουσιακές, κάτω από την πίεση που ασκεί η αξεπέραστη καπιταλιστική κρίση.

Για τη διάσωση της κερδοφορίας επιχειρήσεων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, βιομηχάνων -αποκλειστικό μέλημα της κυβέρνησης και των πολιτικών που εφαρμόζει υπό την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ- συνθλίβουν τις ζωές των εργατών, που καλούνται πλέον να πληρώσουν και με την ίδια τους τη ζωή όχι μόνο την οικονομική αλλά και την υγειονομική κρίση.

Απέναντί τους η εργατική τάξη πρέπει να αντιπαρατάξει την μαχητική αντίσταση και πάλη για την απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης και την ανατροπή της κυβέρνησης των καπιταλιστών. Τα σωματεία και οι εργατικές οργανώσεις με την συντονισμένη, οργανωμένη, απεργιακή δράση τους, στην κατεύθυνση μιας γενικής απεργίας, πρέπει να πρωτοστατήσουν σ’ αυτόν τον αγώνα.

Οι ναυτεργάτες με τη 48ωρη απεργία τους μπαίνουν στη μάχη. Σε αυτό τον αγώνα πρέπει να στοιχηθούν όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, απαγκιστρωνόμενα από την ιδιοτέλεια των γραφειοκρατικών συνδικαλιστικών ηγεσιών. Χωρίς διαμεσολαβητές και προστάτες, χωρίς αναθέσεις, που όπως έχει αποδειχτεί επανειλημμένα, καταλήγουν να εγκαταλείπουν ακόμα και με προδοσίες τούς πιο σημαντικούς εργατικούς αγώνες.

Το ΕΕΚ υποστηρίζει τον αγώνα των ναυτεργατών και καλεί το εργατικό κίνημα και τον λαό να συνταχθεί μαζί τους, στον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους:

  • Υπογραφή και ανανέωση των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με ουσιαστικές αυξήσεις.
  • Κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων που αφορούν την επάνδρωση, την οργανική σύνθεση και την απασχόληση των Ναυτεργατών (4150/13 – Ν.Δ 2687/53 – 4117/2020 – 4714/2020).
  • Την αυτοτέλεια του ΝΑΤ και των υπολοίπων Ταμείων (ΚΕΑΝ – Ταμεία Πρόνοιας – Οίκος Ναύτη), την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, την άμεση απόδοση των συντάξεων και των άλλων ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Την λήψη άμεσων μέτρων για την ανεργία και την προστασία των ανέργων.
  • Την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη (4808/2021) και όλων των προγενέστερων αντεργατικών νομοθετικών ρυθμίσεων.

10/11/2021

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου