ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Η Κυβέρνηση Εκμηδενίζει Τους Μισθούς, Εμπαίζει Τους Εργαζόμενους, Προσφέρει Δώρα Στους Εργοδότες


ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

 
Ο υπουργός Χατζηδάκης, ουσιαστικά υπουργός εργοδοσίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν σταματά να προσφέρει δώρα στους εργοδότες.

Μετά την ελαστικοποίηση του ωραρίου, την ουσιαστική κατάργηση του οκταώρου, τις απλήρωτες υπερωρίες, την αύξηση -ντροπή στο βασικό μισθό, έρχεται και η κατάργηση της υποχρέωσης του εργοδότη να δηλώνει την υπερεργασία των εργαζομένων.


 
Με αυτόν τον τρόπο δίνει την δυνατότητα στους εργοδότες να αυξήσουν το ωράριο των εργαζομένων, χωρίς την υποχρέωση για καταβολή του ανάλογου μισθού, δηλαδή αφήνει ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση προσπαθεί συστηματικά να φέρει τους εργαζόμενους σε καθεστώς δουλείας, προκειμένου να μειωθεί το εργασιακό κόστος και να αυξήσουν τα κέρδη τους οι εργοδότες. Προσπαθεί, μάταια όμως, να φέρει το εργασιακό καθεστώς εκατόν πενήντα χρόνια πίσω.

Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους θα σταματήσουν τα σχέδια τους, θα επιβάλλουν το δίκαιο και θα προστατέψουν δικαιώματα κατακτημένα με αίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου