ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

ΟΚΔΕ Σπάρτακος : Ο Δρόμος Του Νοέμβρη Είναι Επαναστατικός Και Επίκαιρος!

Η φετινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου γίνεται σε ένα σκηνικό πόνου και θανάτου, ιδιαίτερα για την εργατική τάξη και τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα. Η πανδημία του κορονοϊού βρήκε απροετοίμαστα τα συστήματα υγείας στο σύνολο του καπιταλιστικού κόσμου. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των τελευταίων ετών και το τσάκισμα των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων στο πλαίσιο του κράτους πρόνοιας, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πέντε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η κατάσταση είναι χειρότερη στα κράτη του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, όπου οι κολασμένοι που ζουν στις φαβέλες στις άκρες των καπιταλιστικών μητροπόλεων πεθαίνουν δίχως να έχουν πρόσβαση σε νοσοκομεία και εμβόλια. Στην «πολιτισμένη» Ε.Ε. του κεφαλαίου, οι πολιτικές των κυβερνήσεων έχουν κοστίσει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συνεχίζει την αποδόμηση του ΕΣΥ. Μετά τα χειροκροτήματα στους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές, ήλθαν η απαξίωση, οι ύβρεις και η υποστελέχωση των νοσοκομείων. Παράλληλα, το βάρος από τα συνεχιζόμενα lockdown πέφτει στις πλάτες της εργατικής τάξης, η οποία καλείται να ζήσει με τα ψίχουλα που της πετάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σε αυτό το σκηνικό οι αγώνες των εργατών και των εργατριών δείχνει τον δρόμο για το μέλλον. Οι νικηφόρες απεργίες και κινητοποιήσεις στην efood και την Cosco, που αμφισβήτησαν στην πράξη τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη, αποδεικνύουν ότι οι μαζικοί εργατικοί αγώνες μπορούν να βελτιώσουν τη θέση της εργατικής τάξης και να απαντήσουν στις πολιτικές δυνάμεις που σπέρνουν τη ματαιότητα για να έχουν κοινοβουλευτικά οφέλη.

Η εξέγερση του Νοέμβρη του 1973, ενάντια στους μιλιταριστές υπηρέτες του κεφαλαίου, μας διδάσκει πως οι μαζικοί αγώνες των εργαζομένων και της σπουδάζουσας νεολαίας μπορούν να φέρουν αποτελέσματα και να αλλάξουν τους κοινωνικούς συσχετισμούς υπέρ των καταπιεσμένων. Σε μια περίοδο επίθεσης στην εργασία, την υγεία και την παιδεία, η μνήμη του Νοέμβρη επαναφέρει το δίλημμα: Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα.


  • Η εργατική τάξη κρατά όρθια την κοινωνία, να μείνει όρθια η τάξη μας.
  • Μαζικός εμβολιασμός για να σωθεί η υγεία της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων. Επέκταση του εμβολιασμού στις δομές προσφύγων και μεταναστών χωρίς χαρτιά.
  • Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της πρωτοβάθμιας φροντίδας.
  • Μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Όλες και όλοι στον 3ήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Όλες και όλοι στην πορεία την Τετάρτη 3μμ, πλατεία Κλαυθμώνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου