ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

ΜΕΤΑ : Αλληλεγγύη Στους Εργάτες Στη ΛΑΡΚΟ. Όλοι Και Όλες Στο Απεργιακό Συλλαλητήριο, Σύνταγμα, 13/11, 11πμ.

 


Το ΜΕΤΑ δηλώνει τη στήριξη και αλληλεγγύη του στους εργαζομένους και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, που εδώ και περίπου δύο χρόνια βρίσκονται σε ένα καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας, αγωνιζόμενοι, απαιτώντας και διεκδικώντας πλήρη εργασιακά δικαιώματα και διασφάλιση όλων των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, τη συνέχιση της παραγωγική λειτουργίας της επιχειρήσης, ζωή με αξιοπρέπεια. Το Σάββατο 13 Νοέμβρη πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και απεργιακό συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα, ώρα 11πμ.

Όλο αυτό το διάστημα, με τα μηνύματα αλληλεγγύης και τη φυσική παρουσία εργαζομένων και κοινωνίας στις κινητοποιήσεις, οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ «γέμιζαν τις μπαταρίες» τους, ώστε να αντιπαλέψουν μέχρι σήμερα και να μην επιτρέψουν το σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, απολύσεις, διαθεσιμότητες, να αναχαιτίσουν μεγάλο μέρος των μισθολογικών περικοπών. Ξεγύμνωσαν την κυβέρνηση, η οποία, τελικώς, δεν μπόρεσε να εξαπατήσει το λαό ότι η ΛΑΡΚΟ είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο και οι εργαζόμενοι καλοπερασάκιες». όπως έλεγε. Με «ντοκουμέντα» τους 80 νεκρούς τους εν ώρα εργασίας, τους εκατοντάδες σακατεμένους και νεκρούς από επαγγελματικές ασθένειες, ανέδειξαν το ποιος έχει πληρώσει τη συνειδητή απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, απαξίωση από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ και που φτάνει σε βάθος δεκαετιών.

Σημειωτέον ότι η ΛΑΡΚΟ είναι μια από τις ελάχιστες εναπομείνασες βαριές βιομηχανίες στη χώρα μας και αποτελεί σημαντικό παραγωγικό κεφάλαιο, τόσο για την τοπική, όσο και για την εθνική οικονομία. Ο τεράστιος πλούτος της ΛΑΡΚΟ και η αξία χρήσης της μέσα από τη διαδικασία της εκκαθάρισης δεν μπόρεσαν να κρυφτεί. Η χώρα μας έχει στο υπέδαφος της το 90% των κοιτασμάτων νικελίου και κοβαλτίου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τις έρευνες υπάρχουν άλλα 2 εκατομμύρια τόνοι. Η ΛΑΡΚΟ είναι μοναδική επιχείρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση που παράγει με τα δικά της μεταλλεύματα, η αξία χρήσης των εγκαταστάσεων με την ενσωματωμένη τεχνογνωσία των εργαζομένων είναι ανεκτίμητης αξίας. Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι ακόμη και ως παλιοσίδερα να δοθεί στον παλιατζή η σημερινή της αξία ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια. Μόνο το βουνό σκόνης πού υπάρχει στο εργοστάσιο της Λάρυμνας περιέχει 35.000 τόνους νικελίου, δηλαδή άμεσα θα προσφέρει πάνω 700 εκατομμύρια ευρώ (με τις σημερινές τιμές, οι οποίες μέσα στο επόμενο διάστημα σύμφωνα με τα κέντρα Μετάλλου θα διπλασιαστούν).

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η εργατική τάξη της χώρας μας μετρά νίκες. Σε αυτό το δρόμο, οφείλουμε να οδηγήσουμε, με τη συμπαράστασή μας και τους εργαζομένους στον επισιτισμό – τουρισμό, τους μεταλλωρύχους, τους ναυτεργάτες και τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Έχουν το δίκιο με το μέρος τους, κι ακόμη δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα. Κι εμείς, εργαζόμενοι, Σωματεία και κοινωνία είμαστε μαζί τους.

Στο πλαισίο αυτό, το ΜΕΤΑ καλεί όλους και όλους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που πραγματοποιούν οι εργάτες και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, το Σάββατο 13 Νοέμβρη, ώρα 11πμ., στο ΣύνταγμαΜπαίνουμε στην τελική μάχη για να διασφαλίσουμε την συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλες τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα τους. Γιατί και η νίκη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα είναι και δική μας νίκη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου