ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Κ.Ε.Δ.Δ.Α Κάλεσμα Για Τη Συμμετοχή Στις Εκδηλώσεις Συγκεντρώσεις Πορείες Για Το Πολυτεχνείο

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ-ΠΟΡΕΙΕΣ

ΑΘΗΝΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 4 μμ πλ. Κλαυθμώνος

 

Οι αγώνες ενάντια στη χούντα, η εξέγερση του Πολυτεχνείου για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, φωτίζουν διαχρονικά τους αγώνες του λαού μας για  το δικαίωμα στη δουλειά, την παιδεία, την υγεία, την ελευθερία, την αποδέσμευση της χώρας μας από τα πολεμικά ιμπεριαλιστικά σχέδια των «συμμάχων».

Η πάλη για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα αποκτά ειδικά αυτήν την εποχή κρίσιμο χαρακτήρα, αφού η κυβέρνηση καταπατά με τον πιο βάναυσο τρόπο τα κατακτημένα με αίμα δικαιώματα για την ελευθερία στη συνάθροιση, την απεργία, το συνδικαλισμό, την πολιτική και κινηματική δράση. Ειδικά, αυτή την εποχή που η κυβέρνηση θέλει να ξεχαστεί και να αλλοιωθεί το εξεγερσιακό απελευθερωτικό  μήνυμα του Πολυτεχνείου, να μετατραπεί σε εθιμοτυπική κατάθεση στεφάνων από πολιτειακούς παράγοντες και να καταργηθούν οι μαζικές μαχητικές πολιτικές διαδηλώσεις που γίνονται κάθε 17 Νοέμβρη. Ειδικά αυτή την εποχή που οι νοσταλγοί και υμνητές της δικτατορίας ξαναβγαίνουν ως τάγματα εφόδου στους δρόμους για να κτυπήσουν και να τρομοκρατήσουν αδύναμους, μετανάστες, αγωνιστές, διαφορετικούς από  τη νόρμα τους. Ειδικά αυτή την εποχή που προβάλλονται οι αρνητές της ύπαρξης δολοφονημένων κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που πλασάρονται αυτοί που το κονταίνουν για να το φέρουν στα μέτρα τους,  που γυρολόγοι μιλούν στο όνομά του για να εξαργυρώσουν θέσεις στους κυβερνητικούς και κρατικούς μηχανισμούς. 

Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, ήταν εξέγερση και πάλη λαϊκή και παραμένει επικίνδυνο για το καθεστώς, για αυτό και μια ακόμα φορά η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις πορείες με αστυνομοκρατία και απαγορεύσεις. Πέρυσι, με το πρόσχημα της πανδημίας, επέβαλλε καθολική απαγόρευση των συγκεντρώσεων ακόμα και της κατάθεσης στεφανιών,  προχώρησε σε εκτεταμένες βίαιες επιχειρήσεις καταστολής, προσαγωγές, συλλήψεις, πρόστιμα και διώξεις, αλλά ο λαός βγήκε στους δρόμους έσπασε την απαγόρευση και τίμησε το Πολυτεχνείο.

Φέτος ο υπουργός, Τ. Θεοδωρικάκος, αναγγέλλει ότι θα κλείσουν όλα τα ΑΕΙ και θα υπάρχει αστυνομοκρατία για προληπτικούς ελέγχους σε όσους προσέρχονται και με το ρόλο της αστυνομίας στην επιβολή τάξης και ασφάλειας στον εορτασμό του Πολυτεχνείου. !! Δεν μας τρομοκρατούν. Συμμετέχουμε μαζικά στις εκδηλώσεις στους ανοικτούς χώρους και τις πορείες με τις απαραίτητες υγειονομικές προφυλάξεις.

Απαιτούμε ανοικτά ΑΕΙ, έξω η αστυνομία από τις εκδηλώσεις, τους χώρους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις.

Υπερασπίζουμε το Πολυτεχνείο με μαζικές συγκεντρώσεις, πορείες, διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες, το δικαίωμα στη διαδήλωση, την αντίσταση, τη διεκδίκηση, την πολιτική και κινηματική δράση.

 Κ.Ε.Δ.Δ.Α- Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου