ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Δυστοπικές Προβλέψεις ΠΟΥ Για Τους Θανάτους Από Covid Στην Ευρώπη - Σχόλιο του ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

Τα 2 εκατομμύρια υπολογίζει το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη ότι θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν οι θάνατοι στη Γηραιά Ήπειρο μέχρι την άνοιξη, προβλέποντας μέχρι τότε άλλα 700.000 θύματα τα Covid-19.

Ο ΠΟΥ Ευρώπης, που εδρεύει στην Κοπεγχάγη της Δανίας, ανέφερε επίσης αυξανόμενα στοιχεία μείωσης της προστασίας από λοιμώξεις και ήπιες ασθένειες μέσω των εμβολίων και δήλωσε ότι μια «αναμνηστική δόση» θα πρέπει να δοθεί ως προτεραιότητα στους πιο ευάλωτους πληθυσμούς - συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα — καθώς και σε άτομα άνω των 60 ετών και εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Η διεθνής έδρα του Οργανισμού Υγείας του ΟΗΕ στη Γενεύη, ωστόσο, έχει επανειλημμένα ζητήσει μορατόριουμ στη χρήση booster δόσεων μέχρι το τέλος του έτους, έτσι ώστε να μπορούν να διατεθούν εμβόλια σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρή έλλειψη σε σύγκριση με στον πλούσιο κόσμο.

Ο ΠΟΥ Ευρώπης κάλεσε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, να σεβαστούν τη σωστή υγιεινή και να τηρήσουν την κοινωνική απόσταση για να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού.

«Σήμερα, η κατάσταση της COVID-19 σε όλη την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία είναι πολύ σοβαρή. Αντιμετωπίζουμε έναν δύσκολο χειμώνα μπροστά μας, αλλά δεν πρέπει να πάψουμε να ελπίζουμε, γιατί όλοι μας — κυβερνήσεις, υγειονομικές αρχές, άτομα — μπορούμε να αναλάβουμε αποφασιστικά μέτρα για να σταθεροποιήσουμε την πανδημία», δήλωσε ο Δρ. Kluge, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης.

Στις 53 χώρες που απαρτίζουν την ευρωπαϊκή επικράτεια, η οποία εκτείνεται μέχρι βαθιά στην κεντρική Ασία, οι θάνατοι από την πανδημία αυξήθηκαν σε σχεδόν 4.200 την ημέρα την περασμένη εβδομάδα, που αποτελεί διπλασιασμό σε σχέση με τους αριθμούς που είχαν καταγραφεί στα τέλη Σεπτεμβρίου. Συνολικά, οι θάνατοι στην Ευρώπη έχουν φτάσει πλέον το 1,5 εκατομμύριο.

Οι τρεις παράγοντες που έχουν οδηγήσει στην αύξηση των θανάτων από νέο κορονοϊό είναι η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα του ιού, η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων - χρήση μάσκας και αποστάσεις - και τα μεγάλα τμήματα του ευρωπαϊκού πληθυσμού που παραμένουν ανεμβολίαστα, ανέφερε η ΠΟΥ Ευρώπης.

«Μπορούμε να περιμένουμε σημαντικές ελλείψεις σε νοσοκομειακά κρεβάτια για 25 χώρες και ανάλογη κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) σε 49 από τις 53 χώρες, από τώρα έως την 1η Μαρτίου 2022», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ευρωπαϊκού γραφείου του ΠΟΥ. «Οι καταγεγραμμένοι θάνατοι συνολικά αναμένεται να φτάσουν τα 2,2 εκατομμύρια μέχρι την άνοιξη του επόμενου έτους, με βάση τις τρέχουσες τάσεις», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι η ήπειρος μέχρι την 1η Μαρτίου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αθροιστικά 2 εκατομμύρια θανάτους λόγω της πανδημίας.

 
 ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29
 
Ενώ ο Covid-19 βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο τον πλανήτη, νομίζουμε ότι ο καπιταλισμός είναι μουδιασμένος και έχει χάσει τον έλεγχο πως θα σταματήσει την πανδημία, όπου οι αντιφάσεις του δε τον επιτρέπουν να ξεπεράσει την κρίση...
 
Νομίζουμε 2 πράγματα απαιτούνται :
 
α) Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ , ο εμβολιασμός είναι ταξικό καθήκον, είναι προστασία της εργαζόμενης πλειοψηφίας για να κερδίσει σήμερα η ζωή και αύριο ο νέος κόσμος, ο κομμουνισμός.... ενάντια στις αντι - επιστημονικές, ανορθολογικές λογικές και φασιστικές πρακτικές... πείθουμε τους φοβισμένους εργαζόμενους και νεολαίους που είναι επιφυλακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό...
 
β) ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.... ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό και θέσεις ΜΕΘ, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, μέτρα στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία, στις συγκοινωνίες...
 
...ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΖΩΗ και ΑΥΡΙΟ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου