ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Για Τον ΣΥΡΙΖΑ... /// Θάνος Π.

Θάνος Π. (σύντροφος από Πάτρα)

Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αποτυπώνεται στην γενικότερη αποδοκιμασία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες μετά το 2015 και την δεξιά μνημονιακή στροφή του κόμματος. Εντάσσεται γενικότερα στην κρίση του ρεφορμισμού όπως για παράδειγμα οι podemos στην Ισπανία που πέρασαν στην κρίση και την αφάνεια.

Δεν είναι χρήσιμο θεωρώ να απαριθμήσουμε τις προδοσίες της ηγεσίας του ρεφορμιστικού ΣΥΡΙΖΑ που ήδη πριν εκλεγεί κυβέρνηση άρχισε να βάζει νερό στο κρασί του στο όνομα της αστικής τάξης.το μνημόνιο που έφερε κατά τον δεύτερο μήνα της πρώτης κυβέρνησης αριστεράς και την προδοτική στάση στο δημοψήφισμα μετά το ηρωικό ΟΧΙ του λαού αλλά να δώσουμε έμφαση στη γενικότερη απάντηση που έχει να δώσει αυτό το κόμμα στην μακρόσυρτη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.

Η αν όχι θέληση και μετατροπή σε καθεστωτικό κόμμα το 2015 εντάσσεται στην ρεφορμιστική στρατηγική που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση του συστήματος. Η κατάρρευση της σοσιαλδημοκρατίας είναι χαρακτηριστική. Η απάντηση στην κρίση του συστήματος βρίσκεται στην επαναστατική κατεύθυνση καθώς είναι ζωτικής σημασίας για το κεφάλαιο να περάσει τα μέτρα για να ξεπεράσει τις αντιφάσεις και την κρίση του .

Επομένως διάφορα κόμματα με μεσοβέζικες λύσεις είναι καταδικασμένα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου