ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Βρεφικό Γάλα Σε Ληστρικές Τιμές /// ΠΡΙΝ

 Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (5.1.24)


Είδος πολυτελείας είναι το βρεφικό γάλα σε σκόνη, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού που αποκαλύπτει εξωφρενικές αποκλίσεις των τιμών (μέχρι και 213%) ανάμεσα στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έως και τρεις φορές ακριβότερο πληρώνουν οι Έλληνες καταναλωτές τα προϊόντα των ίδιων πολυεθνικών εταιρειών σε σύγκριση με χώρες όπως η Σουηδία! Και να αναλογιστεί κανείς ότι το γάλα αυτό είναι η κύρια (πλην του θηλασμού) πηγή λήψης τροφής και νερού για τους πρώτους μήνες της ζωής του βρέφους. Γι’ αυτή τη ληστεία σε βάρος της πιο τρυφερής ηλικίας υπεύθυνη είναι αποκλειστικά η κυβέρνηση που επιτρέπει στα ντόπια επιχειρηματικά κοράκια να κερδοσκοπούν σε βάρος των «κορόιδων».


Ψηφιακή κάρτα εκμετάλλευσης

Σε όχημα για ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων αποδεικνύεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας, που από 1/1/2024 εφαρμόζεται σε όλες σχεδόν τις βιομηχανίες και το λιανεμπόριο. Γι’ άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, καθώς ο εργοδότης δεν υποχρεώνεται να καταχωρεί το ωράριο εργασίας και τις υπερωρίες «πριν» αλλά μετά από έναν μήνα, έχοντας πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε αλλαγές. Στην επίσημη γλώσσα, το «προαναγγελτικό σύστημα» βαφτίζεται «απολογιστική καταχώριση», όμως στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος γίνεται λάστιχο καθώς δεν ξέρει ποιες μέρες θα εργαστεί και για πόσες ώρες, ενώ δίνει την ευκαιρία στην εργοδοσία να κρύψει τις υπερωρίες.

Αρχιερέας της διαφθοράς ο Μενέντεζ

Διευρύνεται το κατηγορητήριο εναντίον του «φιλέλληνα» γερουσιαστή των Δημοκρατικών Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος φέρεται να δέχθηκε δωροδοκίες δεκάδων χιλιάδων δολαρίων για να βοηθήσει την κυβέρνηση του Κατάρ. Σύμφωνα με το νέο κατηγορητήριο, ο Μενέντεζ σύστησε τον επιχειρηματία Φρεντ Ντέιμπις σε μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ προκειμένου να διαπραγματευτεί επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των ακινήτων. Από πολλές πλευρές λοιπόν φαίνεται ότι τα έπαιρνε ο γερουσιαστής, τον οποίο είχε υποδεχτεί δύο φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου και ήταν από τους πρωτεργάτες του «στρατηγικού διαλόγου» ΗΠΑ και Ελλάδας. Άντε μετά να πιστέψεις ότι στήριζε με τόσο πάθος τις διεκδικήσεις του ελληνοαμερικανικού λόμπι άνευ υλικού ανταλλάγματος!

Με περιορισμούς η πρόσβαση ΑΜΕΑ στα Μέσα Μεταφοράς

Πισωγύρισμα στα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία αποτελεί η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Μεταφοράς στην οποία αναφέρεται ρητώς ότι κατ’ εξαίρεση οι οδηγοί και οι υπεύθυνοι των σταθμών μπορούν να αρνηθούν την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στα Μέσα Μεταφοράς για λόγους ασφαλείας. Η αναφορά αυτή έρχεται σε αντίθεση με την αναφορά πως το σύνολο των πολιτών και ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία ή άτομα με μειωμένη κινητικότητα έχουν δικαίωμα στη μετακίνηση χωρίς καμία άμεση ή έμμεση διάκριση. Το υπουργείο αντί να διασφαλίσει σε όλα τα δημόσια μέσα τις κατάλληλες υποδομές για την εξυπηρέτηση των αναπήρων, δίνει προτεραιότητα στο να «καλύψει τα νώτα του» μετά τα περιστατικά απρεπούς και αγενούς συμπεριφοράς απέναντι σε πολίτες με κινητικά προβλήματα.

«Μίζα» στα ΜΜΕ υπέρ πλειστηριασμών

Την επικοινωνιακή προπαγάνδα υπέρ των πλειστηριασμών και της αρπαγής λαϊκών κατοικιών από servicers-funds και τράπεζες εξυπηρετεί η απόφαση της κυβέρνησης να εγκρίνει πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής για «τους ευάλωτους δανειολήπτες» εντός του 2024. Η απόφαση αφορά στο ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ, το οποίο θα δοθεί στα ΜΜΕ στην ουσία ως «δωράκι» για να επικοινωνήσουν τη σημασία της απρόσκοπτης διεξαγωγής των πλειστηριασμών και να υποβαθμίσουν τις αντιδράσεις σε αυτές. Η κυβέρνηση στην πράξη παραδίδει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις λαϊκές κατοικίες απροστάτευτες στα αρπακτικά της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου