ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Αυτό Το Ποτάμι Μπορεί Να Πνίξει Την Κυβέρνηση

Αυτήν την Πέμπτη 1 Φλεβάρη ενώνονται στους δρόμους τα συλλαλητήρια των φοιτητικών καταλήψεων με τους οργισμένους απεργούς των Νοσοκομείων. Μετατρέπουν αυτή τη μέρα σε σημείο καμπής, που δίνει σήμα για κλιμάκωση του αγώνα με τη σύνδεση των φοιτητών μαζί με τους εργάτες.

Πρόκειται για μια σύνδεση πραγματική, γιατί ο αγώνας είναι κοινός ενάντια στην καταστροφική μανία των ιδιωτικοποιήσεων. Οι φοιτητές παλεύουν για να σώσουν τη δημόσια Παιδεία από την επέλαση των ιδιωτικών κολέγιων που σπρώχνει ο Μητσοτάκης και οι απεργοί των Νοσοκομείων για να σώσουν τη δημόσια Υγεία από τη λεηλασία των εργολάβων και των «χορηγών» του Γεωργιάδη.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών που επιβεβαίωσε πόσο τεράστιο είναι το κόστος των ιδιωτικοποιήσεων, ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές, η σημασία του μηνύματος που στέλνει η 1η Φλεβάρη είναι τεράστια. Για άλλη μια φορά το φοιτητικό κίνημα λειτουργεί σαν πυροδότης για τη δύναμη της εργατικής τάξης που μπορεί να τσακίσει τα εγκλήματα της κυβέρνησης και του συστήματος που υπηρετεί.

Εμπειρίες


Έχουμε τις εμπειρίες για το πώς λειτουργεί αυτή η πυροδότηση. Όχι μόνο τις ιστορικές, από τον Μάη του 68 σε διεθνή κλίμακα και την εξέγερση του Πολυτεχνείου εδώ, αλλά και από πιο πρόσφατα κινήματα εδώ: Το κίνημα των καταλήψεων του 2006-07 ήταν προπομπός για την ανατροπή της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή που βρισκόταν στη δεύτερη τετραετία της. Έτσι πέφτουν οι «κυρίαρχοι» ενός πολιτικού συστήματος που μπαίνει σε κρίση. 


Μπροστά σε μια τέτοια προοπτική, ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του προκαλούν. Δεν κατάφεραν να σπάσουν τις καταλήψεις με επίθεση της ΔΑΠ και βάζουν μπροστά την καταστολή με τα δικαστήρια και τους Πρυτάνεις. Ακόμα χειρότερα, ο Μητσοτάκης προβάλλει σαν επιτυχία τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα μαχητικά F-35. Την ώρα που «δεν υπάρχουν» λεφτά για τη δημόσια Υγεία και Παιδεία, η κυβέρνηση σκορπάει δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς που κλιμακώνουν την πολεμική απειλή.

Η συμφωνία Μητσοτάκη-Μπλίνκεν δεσμεύει για μεγαλύτερη ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο και στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Τα F-35 διαφημίζονται σαν αεροπλάνα «πρώτου πλήγματος», δηλαδή επιθετικά. Με άλλα λόγια «πρέπει» να σφίξουμε το ζωνάρι για να είναι η Ελλάδα ορμητήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Ερυθρά!

Τώρα είναι η ώρα για ξεκάθαρες απαντήσεις από την Αριστερά. Για την Αριστερά που στηρίζει τη σύνδεση και την κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στην κυβέρνηση της πολεμοκάπηλης λεηλασίας. Δεν είναι ώρα για αναδίπλωση σε κανένα μέτωπο του αγώνα. Χαιρετίζουμε το κοινό ποτάμι των καταλήψεων μαζί με τους απεργούς και παλεύουμε για να απλωθεί αυτή η σύνδεση και με απεργίες στα σχολεία, με τα τρακτέρ των αγροτών, με την πάλη των γυναικών για πανεργατική 8 Μάρτη ενάντια στην κυβέρνηση του σεξισμού.

Αυτός είναι ο δρόμος για τη νίκη και αυτήν την επαναστατική Αριστερά χτίζουμε. Ελάτε να πορευτούμε μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου