ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

ΝΑΡ : Οι Κυβερνήσεις Της Δύσης Συνένοχες Στη Σφαγή Στη Γάζα

Ανακοίνωση της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΝΑΡ: 

 



ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!


ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΣΥΝΕΝΟΧΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

 

Το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ  επιβεβαίωσε ότι η κατηγορία της Νότιας Αφρικής, στο πλαίσιο της Σύμβασης για τη Γενοκτονία, ότι "το Ισραήλ προέβη, προβαίνει και απειλεί να προβεί σε περαιτέρω γενοκτονικές πράξεις κατά του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα" είναι "εύλογη". Αποφάνθηκε επίσης ότι το Ισραήλ πρέπει να "λάβει όλα τα μέτρα" για να αποφύγει πράξεις γενοκτονίας στη Γάζα. Το δικαστήριο απέφυγε να ζητήσει άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός, αν και τα περισσότερα από τα "προσωρινά μέτρα" που ζήτησε η Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής εγκρίθηκαν από το Δικαστήριο.

Ποια ήταν η αντίδραση του Ισραήλ; Από τη στιγμή που το Διεθνές Δικαστήριο εκδίκασε την υπόθεση της Νότιας Αφρικής πριν από δύο εβδομάδες, το Ισραήλ διπλασίασε τις γενοκτονικές του πράξεις στη Γάζα. Μόνο μέσα σε 24 ώρες, μετά την ανακοίνωση του Δικαστηρίου, πραγματοποίησε 21 μαζικές δολοφονίες, σκοτώνοντας 200 και τραυματίζοντας 370 αμάχους. Παράλληλα, ακροδεξιοί διαδηλωτές έχουν αποκλείσει εδώ και μέρες τους δρόμους προς το πέρασμα στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας, εμποδίζοντας ακόμη και τα λιγοστά φορτηγά με βοήθεια να περάσουν.
Ποια ήταν η αντίδραση των δυτικών κυβερνήσεων στην ανακοίνωση του Δικαστηρίου; Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε: "Σεβόμαστε το ρόλο και την ανεξαρτησία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης", αλλά το Ισραήλ "έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του εναντίον της Χαμάς" και "θεωρούμε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως γενοκτονία και για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι η απόφαση της Νότιας Αφρικής να παραπέμψει την υπόθεση στη δικαιοσύνη είναι εσφαλμένη και προκλητική". Οι υπόλοιπες κυβερνήσεις, που ούτως ή άλλως υποστηρίζουν τη σφαγή στη Γάζα, παραμένουν σιωπηλές, συνεχίζουν να στέλνουν όπλα στο κράτος που διαπράττει γενοκτονικές πράξεις, απαγορεύουν και ποινικοποιούν κάθε πράξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.

Μια μέρα μετά τη μετριοπαθή ανακοίνωση του Διεθνούς Δικαστηρίου, το κράτος-δολοφόνος και ο γενοκτονικός στρατός του, ανακοίνωσαν ότι 12 εργαζόμενοι της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, συμμετείχαν στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. Η UNRWA έχει 13.000 υπαλλήλους στη Γάζα και 30.000 συνολικά στη Συρία, το Λίβανο, την Ιορδανία και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη σε προσφυγικούς καταυλισμούς που φιλοξενούν εκατομμύρια Παλαιστίνιους πρόσφυγες από το 1948, όταν οι δυτικές κυβερνήσεις δημιούργησαν τις συνθήκες και το Ισραήλ πραγματοποίησε τη Νάκμπα, την καταστροφή και τον ξεριζωμό του παλαιστινιακού λαού. Αν και οι κατηγορίες είναι έωλες και προέρχονται από τις "μυστικές υπηρεσίες του ισραηλινού στρατού", η UNRWA προχώρησε στην απόλυση των κατηγορουμένων εργαζομένων.

Ποια ήταν η αντίδραση των δυτικών κυβερνήσεων στους ισχυρισμούς του Ισραήλ κατά 12 εργαζομένων της UNRWA; Μέσα σε λίγες ώρες, 9 χώρες ευθυγραμμίστηκαν με τον ισχυρισμό αυτό. Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Ελβετία, ο Καναδάς και η Αυστραλία ανακοίνωσαν ότι παγώνουν κάθε βοήθεια και χρηματοδότηση προς την UNRWA, τη μόνη υπηρεσία που παρέχει βοήθεια στη Γάζα, η οποία έχει μετατραπεί σε ερείπια, όπου οι άνθρωποι λιμοκτονούν και πεθαίνουν χωρίς φαγητό, νερό, ιατρική περίθαλψη και φάρμακα, ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα.

Οι ΗΠΑ, ο σκληρός πυρήνας του ΝΑΤΟ και της πρώην Βρετανικής Αυτοκρατορίας, οι νεοφασίστες του Μελόνι και η Φινλανδία, με μια κυβέρνηση που περιλαμβάνει ένα ακροδεξιό κόμμα με νεοναζιστικό παρελθόν, δεν περίμεναν καν μια έρευνα για να εξετάσουν τους ισχυρισμούς του Ισραήλ. Είναι συνένοχοι στη γενοκτονία. Είναι δολοφόνοι! Στέλνουν όπλα στον στρατό που διαπράττει γενοκτονία και καταδικάζουν έναν ολόκληρο λαό σε θάνατο.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους και άλλες μαζικές οργανώσεις να συνεχίσουν και να ενισχύσουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό, απαιτώντας την καταδίκη του κράτους του Ισραήλ για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο. Οι λαοί σε όλο τον πλανήτη έχουν δείξει την αλληλεγγύη τους, χαρακτηρίζοντας τη σφαγή στη Γάζα ως  γενοκτονία, ενάντια στην υποκρισία και τη συνενοχή των κυβερνήσεων τους. Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό της σφαγής στη Γάζα και τον τερματισμό της κατοχής της Παλαιστίνης από το ισραηλινό κράτος.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Επιτροπή Διεθνών σχέσεων του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

29/1/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου