ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Ιατρική Σχολή Αθηνών / Οι Πρώτοι Των Πρώτων Απαντούν Με Κατάληψη Στο Χαρακτηρισμό «Ληστές» Του Μητσοτάκη

 

Με ποσοστό 51,6% αποφάσισαν κατάληψη της Ιατρικής Σχολής - Λοιδορίες από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για την απόφαση και για συγχαρητήρια Πολάκη στους φοιτητές

 

Η θέση του πρωθυπουργού ότι είναι «εντός εισαγωγικών δημοκρατική διαδικασία μια συνέλευση φοιτητών δεν μπορεί να δικαιολογεί μια παράνομη πράξη. Είναι σα να βρισκόμαστε εδώ στο στούντιο δέκα άτομα και να αποφασίζουμε δημοκρατικά να πάμε να ληστέψουμε το διπλανό μπακάλικο», έχει προκαλέσει σάλο στην φοιτητική κοινότητα καθώς χρησιμοποιούνται αλά καρτ οι δημοκρατικές διαδικασίες και τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ λοιδόρησαν τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών που σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο χθες (30/1) ψήφισαν υπέρ της κατάληψης ως μέσο αντίδρασης στη σύσταση ιδιωτικών Πανεπιστημίων με μεγάλη πλειοψηφία καθώς σε σύνολο 532 φοιτητών που συμμετείχαν, οι 275 ψήφισαν υπέρ της κατάληψης, δηλαδή, ποσοστό 51,6%. Και τους λοιδόρησαν θεωρώντας ότι είναι μικρός ο αριθμός που συμμετείχε και ψήφισε στη συνέλευση.

Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ψέγουν τον Παύλο Πολάκη που με ανάρτηση στο Facebook  δήλωσε «περήφανος» για την υπερψήφιση της κατάληψης από τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

«Υπερψηφίστηκε σε μαζική, με απόλυτη πλειοψηφία, αγωνιστικό πλαίσιο για Κατάληψη της Σχολης και πολλές άλλες εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Περήφανος», έγραψε ο Παύλος Πολάκης. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, Πάνος Παπανικολάου που με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ανέφερε:
«Ιατρική Αθήνας. Οι πρώτοι των πρώτων, οι άριστοι των αρίστων, υπερψηφίζουν σε μαζικότατη ΓΣ το αγωνιστικό πλαίσιο ενάντια στα ιδιωτικά ταχ"ΑΕΙ" αποφασίζοντας κατάληψη και διαδηλώσεις. Χαιρετίσματα στους στούρνους πορφυρογέννητους γόνους, τους καλούμπιες πάτους των πανελλήνιων», αναφέρει για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για κατάληψη της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Πηγή : Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου