ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Ανακοίνωση Του Τομέα Δικαιωμάτων Του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

 


Ήταν δολοφονία.

 

Να το πούμε με το όνομά του. Ήταν δολοφονία. Και ήταν 16 χρονών. Ήταν Ρομά και ανήκε σε μια κοινότητα αποκλεισμένων. Ήταν φτωχός, τσιγγάνος και ως φαίνεται η ζωή του (τους) δεν μετράει όπως όλων των άλλων ανθρώπων.

Ήταν δολοφονία, από χέρια λυμένα, από μυαλά βουτηγμένα στο ρατσιστικό μίσος, που ξέρουν καλά να διχάζουν, να δημιουργούν ζώνες κοινωνικού αποκλεισμού, να διευρύνουν συνεχώς τις ανισότητες.

Ο Κώστας Φραγκούλης δεν έχασε τη ζωή του για 20 ευρώ. Δεν ήταν η βενζίνη, δεν ήταν τα λιγοστά χρήματα. Έχασε τη ζωή του από σφαίρα αστυνομικού γιατί ήταν ένας από τους «ξυπόλητους» του κόσμου, ένας «περισσευούμενος», ένας «αόρατος», που έγινε ορατός όταν η δολοφονική σφαίρα σφηνώθηκε στο κεφάλι του.

Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία καλεί στις σημερινές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Γιατί οι ζωές των Ρομά αξίζουν, όπως αξίζουν όλων των ανθρώπων.

Δηκεωσήνη…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου