ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Διαβάστε Το ΠΡΙΝ Που Κυκλοφορεί Το Διήμερο 17-18 Δεκεμβρίου

 


Αποκρουστική και άθλια αποκαλύπτεται η αστική πολιτική και στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκπρόσωποι «μπουκωμένοι» από εκατομμύρια ευρώ, ενώ η πλειονότητα του λαού βουλιάζει στη φτώχεια. Όσοι αντιδρούν δέχονται κλομπ και χημικά, οι καταδικασμένοι στο περιθώριο σφαίρες.

Χορός εκατομμυρίων βγήκε στη φόρα με το Κατάρ-γκέιτ, στο οποίο κατηγορείται πως συμμετείχε η ευρωβουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ και φανατική υποστηρίκτρια των μνημονίων Εύα Καϊλή. Έλεγχο και κατηγορίες για άλλη υπόθεση αντιμετωπίζει και η Μαρία Σπυράκη (ευρωβουλεύτρια της ΝΔ). Παράδεισος των εταιρικών λόμπι και των μεγάλων πολυεθνικών το Ευρωκοινοβούλιο και οι θεσμοί της ΕΕ.

Ο ρόλος των λόμπι είναι άρρηκτα δεμένος με τον ίδιο τον χαρακτήρα της ΕΕ του κεφαλαίου. Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα ψηφίζεται στο ημίφως ο προϋπολογισμός του 2023, που επιστρέφει στα «ματωμένα» πλεονάσματα, δίνει απλόχερα χρήματα στο κεφάλαιο, εξαπλασιάζει τους εξοπλισμούς, απογειώνει τα φορολογικά έσοδα από τον λαό και μειώνει όλα τα κοινωνικά κονδύλια! Καθώς η φτώχεια γίνεται η νέα κανονικότητα, η κυβέρνηση οπλίζει το χέρι της αστυνομίας, για να θωρακίσει το σύστημα. «Κανονικότητα» η αστυνομική βία κατά του κινήματος, ενώ συνεχίζεται η σκοποβολή από τους «κυνηγούς κεφαλών» της ΕΛΑΣ πάνω στα σώματα των Ρομά. Η κρατική δολοφονία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, που κηδεύτηκε την Πέμπτη, δεν θα ξεχαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου