ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

ΕΟΔΥ Νέα Αύξηση Στα Κρούσματα Αναπνευστικών Λοιμώξεων

 ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ



Η νέα έκθεση η οποία περιλαμβάνει την επιδημιολογική επιτήρηση αναπνευστικών λοιμώξεων, δηλαδή την εποχιακή γρίπη και τον κορονοϊό, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με αυτή, όπως ανακοινώθηκε για την εβδομάδα από 19 έως 25 Δεκέμβρη, παρατηρήθηκε περαιτέρω αύξηση στις γριπώδεις συνδρομές (ανεξαρτήτως παθογόνου) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στην κοινότητα και αφορούσε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Σε ότι αφορά τον κορονοϊό, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο αριθμός των εισαγωγών ήταν στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα ενώ καταγράφηκαν 109 νέες διασωληνώσεις και 137 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 85 έτη (εύρος ηλικίας από 56 έως 96 ετών). Επίσης έγινε γνωστό ότι «η υποπαραλλαγή ΒΑ.5 εξακολουθεί να είναι η συχνότερη υποπαραλλαγή της "Όμικρον" στη χώρα» και πως «η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού σε 3 από τις 7 περιοχές που ελέγχθηκαν».

Αντίστοιχα, για τη γρίπη ο ΕΟΔΥ αναφέρει ότι «η θετικότητα παρουσίασε περαιτέρω αύξηση» και πως την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν επτά νέα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης τύπου Α, που αφορούσαν νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ και δύο νέοι θάνατοι. Έτσι, τις τελευταίες 11 βδομάδες «νοσηλεύτηκαν 24 άτομα με γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν τρεις θάνατοι ασθενών με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Τέλος, για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιός - RSV, «η θετικότητα αυξήθηκε σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα σε δείγμα από μαζικές δειγματοληψίες στην κοινότητα».

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου