ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

ΑΔΕΔΥ : Στάσεις Εργασίας Για Στήριξη Των Απεργιών ΠΟΕΔΗΝ – ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ

 
 
Με απόφαση του 38ου Συνεδρίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα πραγματοποιηθούν διευκολυντικές στάσεις εργασίας για στήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων των ομοσπονδιών – μελών της Συνομοσπονδίας και συγκεκριμένα των ΠΟΕΔΗΝ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, αλλά και της ΟΙΕΛΕ (ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί).

Για την 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 14/12/2022 η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως: «Το 38ο Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με ομόφωνη απόφασή του, στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., που γίνεται την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, καθώς και την Πανελλαδική συγκέντρωση και την πορεία προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, που γίνεται την ίδια μέρα στην Κεντρική Πλατεία της Πάτρας, με αιτήματα τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας και των Υγειονομικών.Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εργαζομένων του Δημοσίου (που υπηρετούν στον Νομό Αχαΐας) στην κινητοποίηση κηρύσσει στάση εργασίας από τις 8.00πμ έως της 12.00».

Για την απεργία των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ στις 15 Δεκεμβρίου η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ότι: «Το 38ο Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με ομόφωνη απόφασή του, στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ) που γίνεται την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, καθώς και το συλλαλητήριο που θα γίνει στα Προπύλαια την ίδια μέρα, ώρα 12.00 και την πορεία που θα ακολουθήσει προς το Υπουργείο Οικονομικών, με αιτήματα τη στήριξη της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των Εκπαιδευτικών.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εργαζομένων του Δημοσίου (που υπηρετούν στο Λεκανοπέδιο) στην κινητοποίηση, κηρύσσει στάση εργασίας από τις 11.30πμ έως τη λήξη του ωραρίου».

Mε επιστολή της η ΟΛΜΕ προς τα κόμματα του κοινοβουλίου αναφέρει: «Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα επιθυμούσε άμεση συνάντηση μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τα φλέγοντα ζητήματα της δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης και για τα αιτήματα του κλάδου, όπως διεκδικούνται με την 24ωρη απεργία της 15/12/22 και ιδιαίτερα για την ανάγκη οικονομικής αναβάθμισης των εκπαιδευτικών αλλά και την μη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων μας».

Πηγή : ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου