ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Δύο Εργατικά Ατυχήματα Σε Πλοία Σε Διάστημα Λίγων Ωρών

Χριστίνα Παπασταθοπούλου - Πηγή : Εφημερίδα Των Συντακτών
 
 
 

Παράλληλα, συγκίνηση έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος 38χρονου ναυτικού, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του, ενώ το οποίο έπλεε σε θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λήμνου.


Δύο εργατικά ατυχήματα σημειώθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες πάνω σε πλοία. Το πρώτο συνέβη στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «ASTERION II» σημαίας Κύπρου, και ενώ αυτό βρισκόταν εν πλω, στα διεθνή ύδατα με πορεία λιμάνι του εξωτερικού.

Το πρωί της Πέμπτης ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον πλοίαρχο του πλοίου ότι στις 27.12.2022 τραυματίστηκε 49χρονος ναυτικός (ειδικότητα χυτροκαθαριστής) όταν έχασε την ισορροπία του στο γκαράζ του πλοίου, με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του στο αριστερό άνω άκρο. Ο ναυτικός, αποβιβάσθηκε από το πλοίο και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο του εξωτερικού, για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ενημερώθηκε, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ότι ναυτικός, μέλος πληρώματος (ειδικότητας θαλαμηπόλου) του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ», το οποίο ελλιμενίζεται στον λιμένα Πειραιά, τραυματίστηκε μέσα στο πλοίο σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή του πλοιάρχου. Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή.

Θάνατος ναυτικού


Στο μεταξύ, συγκίνηση έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος του 38χρονου ναυτικού (Α Μηχανικός) Ηρακλή Κασιώτη, μέλος του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «MARAN HELEN», ο οποίος σύμφωνα με το Λιμενικό, στις 28/12/2022 έχασε τις αισθήσεις του, ενώ το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 15 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Λήμνου. Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας από το αεροδρόμιο της Λήμνου, παρέλαβε τον 38χρονο και τον μετέφερε στον Αερολιμένα Μυτιλήνης. Ο ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, συνοδεία περιπολικού οχήματος του Λιμενικού στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Διενεργείται προανάκριση, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της και σημειώνει ότι «η απώλεια του συναδέλφου μας αποτελεί άλλη μια υπενθύμιση των αντιξοοτήτων και των δυσκολιών που συνοδεύουν το ναυτικό μας επάγγελμα και οι οποίες οφείλουν να γίνονται σεβαστές απ’ όλους και ιδίως την Πολιτεία».Το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΜΕΝ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου τους, και σημειώνει ότι «τα συνεχή θανατηφόρα περιστατικά στον κλάδο των ναυτεργατών, επιβεβαιώνουν την επικινδυνότητα των συνθηκών εργασίας, με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τις διαρκώς αυξημένες απαιτήσεις των εφοπλιστών, που έχουν διαμορφωθεί από την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και υπηρετούν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις». Συμπληρώνει επίσης ότι «αναδεικνύεται διαρκώς η παντελής έλλειψη της πρόληψης και αντιμετώπισης των επαγγελματικών ασθενειών, με ευθύνη του κράτους, που θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου» και ζητά την άμεση και πλήρη διερεύνηση των αιτιών του θανάτου του Α’ Μηχανικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου