ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Σαρώνουν Οι Ιώσεις, Απροστάτευτος Ο Λαός

 ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ


 

Σε ράντζα στους διαδρόμους και στις πολύωρες αναμονές στα Επείγοντα των νοσοκομείων γιόρτασαν την «αναβάθμιση» και «ενίσχυση» του δημόσιου συστήματος Υγείας ασθενείς κι εργαζόμενοι, βιώνοντας στο πετσί τους τα αποτελέσματα της διαχρονικής έλλειψης μόνιμου προσωπικού, της κρατικής υποχρηματοδότησης και της επιχειρηματικής δράσης. Παρά την έγκαιρη -προ μηνών- προειδοποίηση των ειδικών για επέλαση ιώσεων με μεγαλύτερη σφοδρότητα, στα δημόσια νοσοκομεία η αθλιότητα καλά κρατεί, με την κυβέρνηση να «επενδύει» στην απόγνωση του λαού, προπαγανδίζοντας σαν «λύση» την ένταση της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας και τις αυξημένες πληρωμές στο πλαίσιο του «νέου ΕΣΥ».

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τον «Ευαγγελισμό» με ανθρώπους σε φορεία, σε ουρές και ράντζα να αναμένουν ώρες επί ωρών. Στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», με χρόνο αναμονής πάνω από 8 ώρες την παραμονή Χριστουγέννων, παιδιά δεν πρόλαβαν να εξεταστούν και μεταφέρονταν στο γειτονικό «Αγία Σοφία» που ξεκινούσε την επόμενη εφημερία. Κι εκεί όμως η αναμονή ανήμερα των Χριστουγέννων και την επομένη ξεπερνούσε τις 5 ώρες!

«Θα έχουμε άλλες 4 εβδομάδες περίπου χρονική διάρκεια έξαρσης (...) Και έχουμε πολύ περισσότερο παιδικό πληθυσμό», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, προαναγγέλλοντας νέα κλιμάκωση και παρουσιάζοντας περίπου σαν «φυσικό φαινόμενο» από τη μία τη χαοτική κατάσταση στα νοσοκομεία και από την άλλη την αναζήτηση ακόμα και αντιπυρετικών στα φαρμακεία.
 

Χωρίς γιατρούς εμβολιαστικά κέντρα

Στο μεταξύ, το τελευταίο διάστημα, στα Κέντρα Υγείας της 3ης και της 4ης ΥΠΕ (Μακεδονία - Θράκη) δεν καλύπτονται τα απογευματινά εμβολιαστικά κέντρα με γιατρούς, όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα. Οι διοικήσεις των Κέντρων Υγείας, για να αποφύγουν την κάλυψη με προσωπικό που συνεπάγεται αποζημίωση με μεικτή εφημερία όπως γινόταν μέχρι τώρα, προχωρούν στη μεταφορά των ραντεβού στο πρωινό πρόγραμμα, αυξάνοντας τον φόρτο εργασίας και υποβαθμίζοντας την εμβολιαστική διαδικασία. Μια διαδικασία που δεν είναι «ένα τσίμπημα», αλλά πρέπει να προβλέπει την ολοκληρωμένη ενημέρωση και παρακολούθηση των ασθενών.

Τις άμεσες ενέργειες της 3ης και της 4ης ΥΠΕ και των διοικήσεων των ΚΥ, για την κάλυψη των προγραμμάτων του εμβολιαστικού κέντρου, με γιατρούς, οι οποίοι θα αποζημιώνονται για μεικτή εφημερία, όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα, απαιτεί σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου