ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Ηχηρή Διαφοροποίηση 270 Μελών Του ΣΥΡΙΖΑ Για Τα 600 Ευρώ Στους Αστυνομικούς

«Όχι στο όνομά μας»


Για πράξη που προκαλεί «αποστροφή και έντονο προβληματισμό» κάνουν λόγο μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζοντας, μέσω κειμένου υπογραφών, την πλήρη αντίθεσή τους με την ψήφιση του προεκλογικού επιδόματος Μητσοτάκη προς ενστόλους.

Οι υπογράφοντες το κείμενο υπογραμμίζουν την τραγική συγκυρία του θανάτου του 16χρονου από τη σφαίρα του αστυνομικού της ΔΙΑΣ και διαμαρτύρονται έντονα για τη στάση που κράτησε η ΚΟ του κόμματος.


«Σε κάθε περίπτωση διακηρύσσουμε ότι πράξεις όπως αυτή μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους και δεν μας εκπροσωπούν» δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Ο λόγος για την ντροπολογία Μητσοτάκη περί επιδόματος 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς, ένα προεκλογικού τύπου επίδομα που εξαγγέλθηκε προκλητικά από τον πρωθυπουργό την ημέρα που ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο και ψηφίστηκε λίγες ώρες προτού ο Κώστας Φραγκούλης χάσει τη μάχη για τη ζωή.

Αρχικά η ψηφοφορία κατέγραψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το επίδομα, όμως, μέσω διευκρινιστικής ανακοίνωση η αξιωματική αντιπολίτευση ανέφερε ότι ψήφισε ναι στην τροπολογία, προκαλώντας αντιδράσεις. 

Κείμενο υπογραφών 270 μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Όχι στο όνομά μας!

Η χώρα μας στιγματίστηκε από μια ακόμη αστυνομική δολοφονία. Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου πέθανε χτυπημένος από αστυνομικά πυρά ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης. Η οργή και η απαίτηση για Δικαιοσύνη εκφράζονται με συγκεντρώσεις χιλιάδων ανθρώπων στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και όλων των πόλεων. Είμαστε όλοι/ες εκεί!

Σε αυτή τη σημαδιακή μέρα βρήκε η κυβέρνηση να φέρει για ψήφιση το επίδομα των 600 ευρώ στην Αστυνομία. Είναι πρόκληση! Ειδικά, σε μια περίοδο που η Αστυνομία επιδίδεται συστηματικά σε άγρια καταστολή κάθε κοινωνικού αγώνα. Αστυνομία, Λιμενικό και παρακρατικοί μηχανισμοί, πραγματοποιούν τις εγκληματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και στον Έβρο, με αποτέλεσμα αλλεπάλληλες καταδίκες της Ελλάδας. Με πιο πρόσφατη αυτήν του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το έγκλημα στο Φαρμακονήσι, επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η ψήφιση του προεκλογικού επιδόματος εξαγοράς των ενστόλων, από δυνάμεις της Αριστεράς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΚΚΕ, είναι μια πράξη που προκαλεί αποστροφή και έντονο προβληματισμό στον κόσμο της Αριστεράς. Αφού την εμφανίζει να ταυτίζεται με απεχθείς και καταδικασμένες από την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος όψεις του παλαιοκομματισμού, που καμιά σχέση δεν έχουν με την "ταξική μεροληψία" και την απαραίτητη ενίσχυση των πιο ευάλωτων στρωμάτων της κοινωνίας.

Αντί να τεθεί όρος και προϋπόθεση να επεκταθεί το επίδομα σε μια σειρά από κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων κυρίως στο χώρο της υγείας και της εκπαίδευσης, μαζί με το θέμα της γενικότερης αύξησης των μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε συνθήκες τρομακτικής μείωσης των εισοδημάτων, ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ΚΚΕ, ψήφισαν μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το επίδομα που επιβραβεύει κσι παροτρύνει τους "πραίτορες" του κ. Θεοδωρικάκου και του κ. Μητσοτάκη, να εκτελούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση το έργο της καταστολής και του αυταρχισμού. Αντί για μια δημοκρατική Αστυνομία στην υπηρεσία του Πολίτη, η ΝΔ υποθάλπει και ανέχεται μια Αστυνομία με συμπεριφορές ακραία αυταρχικές και αναίτια επιθετικές.

Όλοι και όλες που υπογράφουμε το κείμενο, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για αυτή τη στάση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Ζητάμε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που όταν ανακοινώθηκε το επίδομα το χαρακτήρισε μέσω του αρμόδιου τομεάρχη "μαυρογιαλουρισμό του κ. Μητσοτάκη", να επανατοποθετηθεί επί του θέματος στη συζήτηση του προϋπολογισμού. Σε κάθε περίπτωση διακηρύσσουμε ότι πράξεις όπως αυτή μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους και δεν μας εκπροσωπούν.

Όχι στο όνομά μας!

Οι υπογράφοντες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου