ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

ΠΑΜΕ Πραγματοποίησε Παράσταση Διαμαρτυρίας Στην Πρεσβεία Του Περού

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Περού στην Αθήνα πραγματοποίησε την Πέμπτη αντιπροσωπεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για να καταγγείλει την καταστολή της περουβιανής κυβέρνησης κατά του λαϊκού κινήματος.

Στο υπόμνημα που θυροκολλήθηκε σημειώνεται: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βάρβαρη δολοφονική επίθεση των κρατικών μηχανισμών καταστολής και της νέας κυβέρνησης που οδήγησαν στη δολοφονία άνω των 30 διαδηλωτών στο Περού, μετά από τις λαϊκές διαδηλώσεις που ακολούθησαν την αποπομπή του σοσιαλδημοκράτη προέδρου Πέδρο Καστίγιο και την αντικατάστασή του από την αντιπρόεδρο Ντίνα Μπολουάρτε.

 

Η συσσωρευμένη λαϊκή οργή ενάντια στη φτώχεια, στην κοινωνική αδικία, η συνεχώς διευρυνόμενη ψαλίδα του πλούτου και της φτώχειας οδήγησαν στις μεγάλες κινητοποιήσεις.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η δολοφονική επίθεση ενάντια στο λαϊκό κίνημα, να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες και να λογοδοτήσουν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των δολοφονιών.

Εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στη Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων του Περού (CGTP) που πρωταγωνιστεί στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες. Επαναλαμβάνουμε ότι μόνο οι λαοί κάθε χώρας είναι υπεύθυνοι να αποφασίζουν ελεύθερα για το μέλλον τους χωρίς οποιαδήποτε παρέμβαση».

Στο ίδιο το Περού οι λαϊκές οργανώσεις ετοιμάζουν νέα μεγάλη κινητοποίηση στις 4 Γενάρη.

Πηγή : 902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου