ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Διαβάστε Το ΠΡΙΝ Που Κυκλοφορεί Το Διήμερο 10-11 Δεκεμβρίου

 


Ξεχείλισε η οργή των Ρομά κι ευρύτερα των εργαζομένων και των νέων σε όλη την Ελλάδα από το νέο αστυνομικό έγκλημα, τον πυροβολισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη στο κεφάλι από άνδρα της ΔΙΑΣ, μία ημέρα πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008. «Βιώνουμε χρόνια τον ρατσισμό, γι’ αυτό θυμώνω περισσότερο», λέει στο Πριν Ρομά από τον Δενδροπόταμο. Βουλιάζουν στη φτώχεια, την περιθωριοποίηση και τον ρατσισμό οι Ρομά.

Σε «κατάσταση πολιορκίας» με ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ελικόπτερα έθεσε τους καταυλισμούς τους η κυβέρνηση. Με συγκλονιστικές διαδηλώσεις, τις πιο μεγάλες των τελευταίων ετών, στις 6 Δεκέμβρη απάντησαν λαός και νεολαία, κρατώντας ζωντανό το εξεγερτικό πνεύμα του Δεκέμβρη, που στοιχειώνει την αστική πολιτική. Η πολιτική φτωχοποίησης και καταστολής είναι για όλους, η αστυνομοκρατία πυλώνας του συστήματος. Στο προσκήνιο η ανάγκη αγώνα για διάλυση των ΜΑΤ, της ΔΙΑΣ και όλων των μηχανισμών καταστολής, αλλά και εκείνων παρακολούθησης-χαφιεδισμού που η κυβέρνηση ενισχύει με τον νόμο για τις υποκλοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου