ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Διαρκείς Επιθέσεις Της ΕΛΑΣ Στη Μεγάλη Διαδήλωση Για Τον Θάνατο Του 16χρονου

Προκλητικές και αλλεπάλληλες ήταν οι επιθέσεις της αστυνομίας στη μαζική πορεία αριστερών οργανώσεων και μαζικών φορέων, που έγινε την Τρίτη το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας ως καταγγελία για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη, ύστερα από πυροβολισμό αστυνομικού στο κεφάλι.

Χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες που βγήκαν στον δρόμο, με το κοινό πανό των αριστερών οργανώσεων στην κορυφή, με μαζικό μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων και να ακολουθούν τα πανό των αριστερών οργανώσεων. Το σύνθημα “Δολοφόνοι” κυριαρχούσε σε πολλά πανό. Μαζικό και μαχητικό το μπλοκ του ΝΑΡ και της νΚΑ.

Ενώ χιλιάδες διαδηλωτές πορεύονταν συγκροτημένοι στη Σταδίου με τα πανό των φοιτητικών συλλόγων και των αριστερών οργανώσεων, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν από το πλάι, ρίχνοντας χημικά και κρότου λάμψης μέσα στα μπλοκ, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν προσχήματα. Ιδιαίτερης έντασης ήταν η αστυνομική επίθεση στο μπλοκ του ΝΑΡ και της νΚΑ, με τους διαδηλωτές να συνεχίζουν μαχητικά την πορεία.

 

Η ΕΛΑΣ προσπάθησε να διαλύσει πολλές φορές την πορεία, χωρίς όμως να το καταφέρει. Οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να επιτεθούν ξανά στο τέλος της πορείας, ρίχνοντας χημικά και κρότου λάμψης ακόμα και στην Ομόνοια όταν οι διαδηλωτές διαλύονταν.

Η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές (γίνεται λόγος για 30), μεταξύ αυτών και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΗΠ και της νΚΑ, καθώς και μέλη της ΕΑΑΚ.

Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, έξω από την οποία έχουν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι/ες και δικηγόροι.
 
Πηγή : Πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου