ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Τρέμουν Τον Δεκέμβρη – Καλά Κάνουν! /// ΠΡΙΝ

Editorial - Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (10.12.22)



«Θα συνιστούσα σε όλους προσοχή και όχι πάντως στοχοποίηση της αστυνομίας συλλήβδην. Σε καμία περίπτωση να φαντάζεστε ότι θα μπορείτε να επαναλάβετε όσα κάνατε –γιατί εσείς τα οργανώσατε– τον Δεκέμβριο του 2008. Αυτά τελείωσαν, μια και καλή, αυτά ξεχάστε τα. Η
κ. Παπαρήγα σας τα έλεγε τότε».

Αυτά είπε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος προς τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα είπε μάλιστα την Πέμπτη, δύο ημέρες μετά την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκονέα, η οποία επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί από την τότε κυβέρνηση και τα εκλεκτά της ΜΜΕ.

Το σίγουρο είναι ότι έτσι, έστω και άθελά του, ο Μητσοτάκης αποκάλυψε τι πραγματικά φοβούνται ο ίδιος και η κυβέρνησή του — και χθες και σήμερα και πάντα. Όχι μόνο αυτοί αλλά και ο Τσίπρας και το κόμμα του, όπως και το σύνολο του αστικού πολιτικού συστήματος. Τρέμουν τη φωνή και την οργή του αφέντη λαού, αυτού που είναι «σύμβολο αιώνιο», ο μόνος που μπορεί να τους χαλάσει την κοινοβουλευτική «σούπα» της συναίνεσης και των στημένων αντιπαραθέσεων.

Όσο για το ΚΚΕ, ουδείς μπορεί και δικαιούται να λησμονήσει ότι είχε τηρήσει μια στάση εξαιρετικά προβληματική, αν όχι εχθρική προς τις εξεγερτικές τάσεις λαού και νεολαίας. Όπως έκανε και την περίοδο των μεγάλων διαδηλώσεων κατά των μνημονίων και του δημοψηφίσματος, βλέποντας παντού εχθρούς και έχοντας ως βασικό του μέλημα να «μην ανοίξει ούτε ρουθούνι».

Όσο και να τους ξορκίσουν, όμως, οι Δεκέμβρηδες θα ξανάρθουν — και θα είναι του λαού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου