ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Λόφος Στρέφη : Ανάκληση Της Απαγόρευσης, Επιστρέφουν Οι Μπουλντόζες

 ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


 
▸Δεκτή έκανε, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Παρασκευής (30/12) η Πρόεδρος Πρωτοδικών την αίτηση που είχε υποβάλει ο Δήμος Αθηναίων για την ανάκληση της προσωρινής διαταγής απαγόρευσης εργασιών στον λόφο του Στρέφη.

Μόλις στις 14/12, το δικαστήριο είχε αποφασίσει την παύση των εργασιών στον λόφο μέχρι τις 2 Μαρτίου 2023, όταν και είχε οριστεί η εκδίκαση προσφυγής που έχουν καταθέσει κάτοικοι και συλλογικότητες των Εξαρχείων ενάντια στη μελέτη της κτηματομεσιτικής εταιρείας Prodea Investments για τα έργα στον Λόφο Στρέφη.

Παράλληλα με την συγκεκριμένη απόφαση η Πρόεδρος Πρωτοδικών, εκτός από το «πράσινο φως» για την συνέχιση των εργασιών, μετέφερε την εκδίκαση της προσφυγής των κατοίκων από τις 2/3 στις 20/3.

Με τον τρόπο αυτό, δίνεται ακόμα περισσότερος χρόνος σε Prodea Investments και Δήμο Αθηναίων για την δημιουργία τετελεσμένων στον λόφο.

Υπενθυμίζεται ότι η δημαρχία Μπακογιάννη, λειτουργώντας ως ξεκάθαρος ντίλερ των συμφερόντων της Prodea, είχε καταθέσει το αίτημα ανάκλησης της απόφασης για παύση των εργασιών χωρίς να υπάρχει πρώτα σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Υπολογίζουν όμως ξανά χωρίς τον «ξενοδόχο», δηλαδή τους κατοίκους, την Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη και τις υπόλοιπες συλλογικότητες της γειτονιάς των Εξαρχείων. Γιατί όπως έχει σημειώσει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της και η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα: «Η δημοτική αρχή και οι επενδυτές πρέπει να το πάρουν απόφαση: οι δημόσιοι χώροι δεν είναι τσιφλίκι τους. Θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντι τους, πλάι στα συμφέροντα του κόσμου των γειτονιών!»
 
Πηγή : Πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου