ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

K-Σχέδιο Για Τις Διεθνείς Εξελίξεις Και Τον Κίνδυνο Του Πολέμου

Ανακοίνωση της Πολιτικής Κίνησης για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο 

- ΟΧΙ «ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ»:

- ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ!


- ΟΧΙ ΣΤΟΝ «ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟ» ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ:

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


- ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!


Εργαζόμενοι και εργαζόμενες

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν πιο δυνατά από ποτέ, με μαέστρο τις ΗΠΑ που συμπεριφέρονται σαν κοινός τραμπούκος στη Μ. Ανατολή και τον πλανήτη. Η ιταμή δολοφονία του ιρανού στρατηγού Σουλειμανί στο Ιράκ με πυραύλους και διαταγή του Τραμπ, σε καιρό τυπικής έστω ειρήνης, συνιστά απότομη κλιμάκωση σε μια παράδοση βαρβαρότητας που δημιούργησε ο Ομπάμα. Για αυτό, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι σύμμαχοί τους πρέπει να ηττηθούν!
Η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ, έδειξε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι μόνο συνεχίζει την πολιτική υποταγής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μετατρέπεται στον πιο δουλικό και «προβλέψιμο» σύμμαχό τους, με την ψευδαίσθηση ότι θα μας υπερασπίσουν από την επιθετικότητα του τουρκικού περιφερειακού ιμπεριαλισμού. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, αν και ο Τραμπ ανοιχτά στήριξε τον Ερντογάν, ήταν ο πρώτος στην ΕΕ που έσπευσε να υπερασπιστεί τη δολοφονία Σουλειμανί, εμπλέκοντας τη χώρα ακόμα περισσότερο στα δολοφονικά σχέδιά τους και τους κινδύνους που αυτά ελλοχεύουν.

Ήδη άλλωστε το Πρωτόκολλο Αναβάθμισης της Συμφωνίας για τις Βάσεις και η σχεδιαζόμενη αγορά των πανάκριβων και επιθετικών F-35 -που καμιά σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας- την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από φτώχεια και ανεργία, μετατρέπει τη χώρα σε βασικό ορμητήριο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και εμπλέκει την Ελλάδα άμεσα στους πολέμους.

Οι αστικοί και ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και το ανελέητο κυνήγι του κέρδους, έχουν ως κοινό παρονομαστή την εκμετάλλευση των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, σε Ελλάδα, Τουρκία, Μ. Ανατολή. Η βαθύτερη πρόσδεση στο άρμα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και στον άξονα με τη δικτατορική Αίγυπτο, την Κύπρο και το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, μόνο κινδύνους εγκυμονεί για τον ελληνικό λαό. Καμία ασφάλεια για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα δεν μπορεί να εγγυηθεί, όπως δείχνει και το ξεπούλημα των Κούρδων από τις ΗΠΑ.

Μετά τη δομική καπιταλιστική κρίση, η πολεμική απειλή συνιστά βασικό στοιχείο της νέας εποχής, όπου η σαθρή και αναιμική ανάπτυξη του κεφαλαίου βρίσκεται μπροστά σε νέες υφέσεις και κρίσεις προετοιμάζοντας νέα επίθεση στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα των λαών. Η ανάγκη του αντικαπιταλιστικού και αντιιμπεριαλιστικού μετώπου, της πάλης για την υπεράσπιση της ειρήνης, της ταξικής, διεθνιστικής αλληλεγγύης και φιλίας των λαών πρέπει να είναι η άμεση απάντηση του λαϊκού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου