ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ

Ανακοίνωση ΚΕΔ

 

Η δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί και των συντρόφων του από τους αμερικάνους, όλοι στελέχη των πολιτοφυλακών που μάχονται τις δυνάμεις κατοχής και τους μισθοφόρους της αυτοκρατορίας στο Ιράκ και τη Συρία, είναι μια καθαρή πρόκληση όχι μόνο σε όσους αντιστέκονται σθεναρά στο βρόμικο πόλεμο της μέσης ανατολής αλλά και για ολόκληρο το μαχόμενο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Η δολοφονία του Σουλεϊμανί και των συντρόφων του έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εγκληματικών βομβαρδισμών κατά θέσεων σιιτικών πολιτοφυλακών που δρουν στο έδαφος στης Συρίας και του Ιράκ με αποτέλεσμα επίσης δεκάδες νεκρούς. Ήδη η μέση ανατολή είναι ένα καζάνι που βράζει. Εκατοντάδες χιλιάδες ιρακινοί και ιρανοί πολίτες διαδηλώνουν αυτές τις μέρες εναντίον της αμερικανικής παρουσίας στην περιοχή ενώ μόνο στην κηδεία του Σουλειμανί παραβρέθηκαν σχεδόν 3 εκατομμύρια κόσμος με τις κόκκινες σημαίες της εκδίκησης.

Είναι προφανές ότι οι γελοίες απειλές του Τραμπ δεν κάμπτουν το αγωνιστικό αντιιμπεριαλιστικό φρόνημα στη μέση ανατολή. Ήδη 2 τουλάχιστον αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ έχουν δεχθεί επιθέσεις, ενώ το κοινοβούλιο της χώρας έχει ψηφίσει υπέρ της άμεσης αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων.

Μπροστά στην απότομη κλιμάκωση που επιδιώκουν οι ΗΠΑ προκειμένου να κερδίσουν το χαμένο έδαφος στην περιοχή και κυρίως να επιβεβαιώσουν ότι παραμένουν το μοναδικό αφεντικό του πλανήτη οφείλουμε να πάρουμε ξεκάθαρη θέση και να αναλάβουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Είναι η στιγμή να ενώσουμε τη φωνή μας όχι μόνο με τα  αντιπολεμικά κινήματα σε όλη τη γη, αλλά κυρίως με τις δυνάμεις που μάχονται εδώ και χρόνια στο έδαφος της μέσης ανατολής και να  καταδικάσουμε από κοινού τις εγκληματικές ενέργειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους απαιτώντας την αποχώρησή τους από τη Μέση Ανατολή.  Σε κάθε περίπτωση υπερασπίζουμε το δικαίωμα του Ιράν, της Συρίας, της Χεζμπολάχ, των Χούτι και των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης στο Ιράκ να απαντήσουν έμπρακτα και όμως τους αξίζει στις δυνάμεις που ανέλαβαν υλοποίησαν και υπερασπίστηκαν τη δολοφονία του Σουλεϊμανί και των συμπολεμιστών του.

Στη δύση το αντιπολεμικό κίνημα οφείλει να προβοκάρει κάθε πολεμική κινητοποίηση εναντίον του Ιράν. Αυτό στην Ελλάδα σημαίνει την εναντίωσή μας στις αμερικανονατοϊκές στρατιωτικές βάσεις, το ΝΑΤΟ, την πολιορκία της Σούδας και των άλλων βάσεων που χρησιμοποιούνται σωρηδόν ως εφαλτήριο για τα στρατιωτικά χτυπήματα των «σταυροφόρων».

Ο ελληνικός καπιταλισμός σταθερά προσανατολισμένος στο δόγμα «ανήκομεν στη δύση» συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ευρωατλαντικού άξονα, προσφέροντας όχι μόνο διευκολύνσεις στους αμερικάνους αλλά και μια ισχυρή επιχειρησιακή εφεδρεία όποτε και αν χρειαστεί. Ο Μητσοτάκης επέλεξε αυτές τις μέρες να είναι δίπλα στον Νετανιάχου και τον Τραμπ ενώ υπερασπίστηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την δολοφονία του Σουλεϊμανί. Είναι προφανές ότι κάθε αγώνας ενάντια στην αμερικανονατοϊκή εγκληματική παρουσία στη μέση ανατολή είναι ταυτόχρονα και αγώνας ενάντια στον ελληνικό καπιταλισμό και τις κυβερνήσεις του.
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ-ΙΡΑΚ. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ, ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ
  • ΙΡΑΚ, ΙΡΑΝ, ΣΥΡΙΑ, ΥΕΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ Ο ΤΑΦΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση  Avantgarde

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου